آیین نامه ، فضای عمومی و اعتراض
شنبه 28 آبان 1390
تاملی بر برخی روشهای اعتراض انسانی در دنیای امروز ؛ دستاورد یا انحطاط؟

چندی است برخی اخبار رویدادهای مربوط به اعتراضات انسانی توجه نگارنده را به خود جلب کرده است.آنچه که نقطه شروع این توجهات بود مربوط به خبری می شد مبنی بر اینکه اعضای تیم فوتبال زنان یک کشور اروپایی برای اینکه توجه مردم را به فوتبال زنان جلب کنند و اعتراض خود را نسبت به بی تفاوتی مردم جهت تماشای فوتبال خود ابراز دارند، خود را عریان کرده اند و بدین طریق به عکس صفحه یک بسیاری از رسانه ها مبدل شده اند. در عکسی که از فوتبالیست های معترض منتشر شده بود بانوان اگر چه خود را کاملا عریان کرده بودند ولی به نحوی نشسته بودند که عورت وسینه هایشان نمایان نباشد.در این نحوه نمایش اعتراضی، فوتبالیست ها سعی کرده اند بین خود و کسانی که حرفه آنها بدن فروشی و یا حضور و مشارکت در فعالیت های مستهجن و غیر اخلاقی است، فرق بگذارند.
ادامه مطلب
شنبه 14 آبان 1390
ضرب و شتم رهبر شیعه توسط پلیس بحرین
گروه شیعه آل وفاق بحرین اعلام نمود که یکی از رهبران برجسته آنها حین حمله نیروهای پلیس کشته شد
برای مشاهده خبر اینجا را کلیلک نمایید
ملاحظات
حق حیات محوری ترین حق بشری است که جز در شرایط استثنایی و محدود ، سلب آن در هر شرایطی ممنوع است. نظام حقوق بشر تاکنون دو استثنا را با شرایط بسیار مضیق پذیرفته است: توسل به زور مرگبار توسط ماموران اجرای قانون و اعدام . توسل به زور در عملیات اجرای قانون جنبه کاملا استثنایی داشته و به عنوان آخرین راه حل مورد استفاده قرار گیرد. حمایت در مقابل سلب خودسرانه حیات که به طور صریح در بند 1 ماده 6 لازم دانسته شده است ، از اهمیت بالایی برخوردار است، کمیته معتقد است که دولتهای عضو باید اقدامات را نه تنها برای پیشگیری و مجازات مرتکبین سلب خودسرانه حیات اتخاذ نمایند ، بلکه باید از کشتن خودسرانه توسط نیروهای امنیتی خود پیشگیری نمایند. سلب حیات توسط مقامات دولتی ، مساله ای است که بسیار جای نگرانی دارد. از این رو قانون باید به طور دقیق شرایطی را که در آن فرد ممکن است حیاتش توسط این مقامات سلب شود؛به شدت تحت کنترل داشته و آنها را محدود نماید. کمیته حقوق بشر عنایت دارد که دولتها باید اقداماتی را نه تنها به منظور ممانعت و مجازات سلب حیات به واسطه اعمال کیفری ، بلکه جهت جلوگیری از کشتن خودسرانه توسط نیروهای امنیتی خود بعمل آورند. سلب حیات توسط مقامات دولتی وخیمترین و حادترین نوع سلب حیات است . بنابراین قانون باید شرایطی را که در آن فرد ممکن است از سوی چنین مقاماتی از حیاتش محروم گردد ، کنترل ، محدود نماید
Human rights Commission Article 6 (Sixteen session 1982), compilation of General comments and General Recommendations adopted by human rights treaty bodies, UN .Doc.H.R.I/GEN/1/Rev.1at6(1994)
شنبه 14 آبان 1390
آتش زير خاكستر
سخني به گزاف نرفته اگر گفته شود كه هيچ كس انتظار بروز ناآرامي در انگلستان آن هم در چنين ابعاد گستردهاي را نداشت. بنابراين همه تحليلگران و صاحبنظران به نوعي غافلگير شدهاند. به نظر ميرسد هزاران جوان كه اكثرا رنگينپوست، خارجيتبار و جزو اقشار و لايههاي محروم و كم درآمد جامعه هستند و اغلب هم بيكار هستند منتظر فرصتي بودند تا خشم و نارضايتي خود را نسبت به وضعيت موجود، دولت، حكومت و پليس انگلستان نشان دهند. آنچه مسلم است ظرف هفتهها و ماههاي آينده پيرامون اسباب و علل جامعهشناختي اين ناآراميها بحثها و نظريهپردازيهاي مختلفي صورت خواهد گرفت
ادامه مطلب
شنبه 22 مرداد 1390
تلاش جدید جامعه جهانی برای ارتقاء حق بهرهمندی از آزادی تجمعات مسالمت آمیز و حق انجمنها وتشکل ها
هر روزه در رسانههای سراسر جهان اخباری از تجمعات شهروندان کشورهای مختلف منتشر میشود. حال و هوای تجمعات متنوع از حیث موضوع مطالبه یا اعتراض شهروندان کشورهای مختلف یا ابتکاراتی که برای طرح دیدگاههای خود بکار گرفتهاند، تفاوتهای خاص خود را دارد ولی اشتراکاتی میان همه این تجمعات میتوان یافت ازجمله اینکه در اکثر این تجمعات شهروندان با گرد هم آمدن در صدد انتقال پیامی به حاکمیت یا دیگر شهروندان هستند و معمولاً نیز پیامهای انتقادی مدنظر است اگرچه در مواردی نیز تجمعات با هدف حمایت از یک حاکمیت واحیانا اعتراض به دولتهای خارجی ومواردی از این قبیل برگزار میشود.
ادامه مطلب
شنبه 8 مرداد 1390
اعتراض خیابانی در کانادا
اخیرا در کانادا به بهانه برخی اعتراضات انجام شده همزمان با اجلاس گروه 20 مقالات وتحلیل هائی در خصوص ابعاد حقوقی اعتراض خیابانی به رشته تحریر در آمد که از باب آشنائی با نظام های حقوقی دیگر کشورها برای هر مخاطب فارسی زبان مفید به نظر می رسد.
ادامه مطلب
شنبه 8 مرداد 1390