9 ژوئن 2011
سازمان ملل متحد و بانک جهانی در گزارشی تحت عنوان «از بین بردن موانعی که اغلب کمتوانان را به حاشیه میراند» اعلام کردند که: بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان، تجربهی نوعی از کمتوانی را دارند.
این گزارش توسط سازمان بهداشت جهانی، بانک جهانی و با مشارکت بیش از 380 کارشناس تدوین شده است و از کشورها میخواهد که تلاش، جهت دسترسی افرادکمتوان به خدمات اصلی را افزایش دهند و برنامههای ویژه ای برای شکوفا شدن پتانسیلهای گستردهی افراد کمتوان در نظر بگیرند.
دبیر کل سازمان بهداشت جهانی، مارگریت چان، در مراسمی که در مقر سازمان ملل برای ارائه این گزارش برپا شده بود، گفت: «معلولیت قسمتی از وضعیت انسانی است. تقریبا هر یک از ما به طور دائم و موقت در برههای از زندگی خود، دچار کمتوانی میگردیم. ما باید کارهای بیشتری برای از میان برداشتن موانعی که افراد کمتوان را به حاشیه جامعه میکشان
د، انجام دهیم.»
اتین کروگ، متخصص امور کمتوانان، به موانع و علتهای در حاشیه بودن کمتوانان پرداخت؛ «کمتوانی از موانعی که در جامعه وجود دارد، ناشی میشود. موانعی نظیر برچسب زدن و تبعیض از مواردی هستند که از دسترسی افراد کمتوان به خدمات بهداشتی، درمانی، توانبخشی و حمل نقل و ساختمان ها و خدمات عمومی، جلوگیری میکنند.
او میافزاید که استخدام یکی از مسائل مهمی است که باید امکان آن برای افراد کمتوان فراهم شود به طوری که آنها در فقر یا تحت پوشش امور خیریه ای زندگی نکنند. خدمات بهداشتی باید طوری طراحی شود که پاسخگوی هر گونه نیاز افراد کمتوان باشد. بنابر این همه سرویسها و خدمات باید به طور اساسی و کامل، قابلیت دسترسی برای افراد کمتوان را داشته باشند.
سازمان بهداشت جهانی اینگونه نتیجه میگیرد که دولتها باید دسترسی افراد کمتوان به همهی سرویسهای اصلی را فراهم کنند و سرویسهای ویژه را برای آن دسته از افراد کمتوان که به آن نیاز دارند گسترش دهند. و در زمینه امور کمتوانان، یک استراتژی و برنامهی اجرایی ملی در پیش بگیرند. علاوه بر این دولتها باید برای افزایش آگاهی و درک عمومی از کمتوانی برنامهریزی کنند و از تحقیقات بیشتر و آموزش در این زمینه حمایت کنند و مهمتر این که افراد کم توان باید در طراحی و پیاده سازی این برنامهها همفکری و همکاری کنند.
منبع: سایت سازمان ملل
http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=38666&Cr=disability&Cr1=