شنبه 28 ارديبهشت 1392
اخبار استانی اردیبهشت ماه پارت 3
افزايش 40 درصدي مقالات علوم پزشکی شیراز در سال 91/
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز از افزایش 40 درصدی تعداد مقالات این دانشگاه در سال 91 نسبت به سال قبل از آن، عليرغم تمام محدويتها و ممنوعيتهاي ايجاد شده در عرصههاي علمي و تخصصي توسط دشمنان خارجي نظام خبر داد .
به گزارش گروه دريافت خبرخبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، محمدهادی ایمانیه در مراسم قدردانی از اساتید دانشگاه علوم پزشكي شيراز افزود: سال گذشته موقعیتی بهوجود آمد که ما موفق شدیم به راههای روی پای خود ایستادن و خود کفایی دست پیدا کنیم.
وی با بيان اينكه تلاش تمام استادان و اعضاي هيات علمي دانشگاه در تحقق اين مهم موثر بوده است، گفت: با وجود اینکه دشمنان ادعا کرده بودند که مسایل مربوط به علوم، تحقیقات، پژوهش و دارو را وارد مسایل سیاسی نمیکنند اما متاسفانه این گونه عمل نکردند و با ایجاد مشکلاتی در چاپ مقالات، جستجوهای علمی، ثبت نام در کنگرهها، خرید کتاب های علمی و تجهیزات پزشکی مصرفی و غیر مصرفی ، چهره واقعی خودرا نمایان کردندکه خوشبختانه در کشور ازاین تهدید به عنوان فرصتی برای خوداکتفایی استفاده شد .
ایمانیه بیان کرد: بر همین اساس جلسه هایی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز تشکیل شد و درآن ها راه هایی برون رفت از این گونه مشکلات و وابستگی ها بررسی گردید که گرچه سخت بود اما با موفقیت همراه گردید.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از 120 رشته تحصیلات تکمیلی در دانشگاه وجود دارد و بیش از 50 مرکز تحقیقاتی در حال فعالیت می باشد، گفت : اکنون شیراز در 4 حیطه به عنوان قطب کشوری مطرح است و به زودی در یک یا دو زمینه دیگر هم به عنوان قطب در کشور معرفی می شود .
ایمانیه با اشاره به اجرای برنامه پزشک در فارس ،افزود : پزشک خانواده با همدلی و همراهی بین دانشگاه ، سازمان های بیمه ، مدیریت ارشد استان و کشور در فارس آغاز شد که براساس آن سعی است که درمان محوری به سلامت محوری تبدیل شود و کاهش پرداخت هزینه از جیب مردم داشته باشیم.
وی تصریح کرد:برای رسیدن به این مورد تا حدودی پیشرفت کرده ایم ولی هنوز نیاز به گذشت زمان است تا به طور کامل ازمزایای برنامه پزشک خانواده بهره مند شویم .
ایمانیه با اشاره به اینکه در سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی قرار داریم ، گفت : باید با تفکر ، ابتکارو خلاقیت به وظایف خود عمل کنیم و بدون اکتفا کردن به راه حل های سنتی ، از دانش اساتید و خلاقیت دانشجویان برای دستیابی به اهداف استفاده كنيم.
همتي: مردم را با زبان هنر به نيكوكاري دعوت كنيم/
الهياري: ايجاد زيرساختهاي توسعه روابطعمومي ضروري است
مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: بايد به مدد قرآن و آيات الهي و با استفاده مناسب از زبان هنر، مردم را به نيكوكاري دعوت كنيم.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، احمد همتيبوشهري امروز در مراسم آغاز بهكار گردهمايي مديران و كارشناسان ادارههاي روابط عمومي كميتههاي امداد استانهاي سراسر كشور در شيراز، افزود: با تعمق در آيات كلامالله و تبديل آنها به فيلمهاي كوتاه و بلند، ميتوان گامي اساسي در جهت توسعه نيكوكاري با استفاده از زبان هنر و كلام خدا برداشت.
همتي لزوم توجه بيشتر به فعاليتهاي رسانهاي مناسب در راستاي مقابله قاطع با جنگ نرم دشمنان نظام اسلامي را مورد تاكيد قرار داد.
مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي فارس از آمادگي اين اداره كل براي برگزاري جشنوارههايي نظير جشنواره شعر در راستاي توجه به مستضعفين و محرومان جامعه خبرداد و تاكيد كرد: باید با توجه به آموزشهای دینی و با زبان هنر مردم را به یاری رساندن به محرومین جامعه تشویق و ترغیب کنیم.
به گزارش ايسنا، مديركل كميته امداد امام خميني(ره) استان فارس نيز لزوم بهرهبردن از امكانات رسانهاي و توسعه فعاليتهاي اطلاعرساني در راستاي كمك به محرومان را مد نظر قرار داد و يكي از راهكارهاي دستيابي به اين مهم را ايجاد پايگاه خبري در كميته امداد دانست.
علي الهياري با بيان اينكه اعتبارات تخصيص داده شده به روابط عموميها قابل توجه نيست، ارتقا علمي، توسعه كيفي و بالا بردن جايگاه روابطعموميها را خواستار شد.
الهياري تاكيد كرد: رسيدن به جايگاه مناسب علمي و توسعه كيفي نيازمند ايجاد زيرساختهاي توسعه روابطعموميها به لحاظ سختافزاري و نرمافزاري است.
تاييد صلاحيت 812 داوطلب شوراها در جهرم
فرماندار و رييس ستاد انتخابات شهرستان جهرم از تاييد صلاحيت 812 نفر داوطلب كانديدايي در انتخابات شوراهاي شهر و روستاهاي اين شهرستان، براي انتخابات 24 خرداد ماه خبرداد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، عليحسين رعيتيفرد امروز در حاشيه جلسه شوراي اشتغال استان در جمع خبرنگاران در شيراز افزود: در اين دوره تنها صلاحيت 46 داوطلب احراز نشد.
وي گفت: داوطلباني كه به نتايج بررسي صلاحيتها اعتراض دارند ميتوانند شكايت خود را ظرف مهلت قانوني به هيات مركزي نظارت استان و شهرستان ارايه دهند.
نگارخانه بامداد با آثار هاديمحيط در شيراز افتتاح شد
نگارخانه بامداد، همراه با نمايش آثاري از هادي محيط، فعاليت خود را در شيراز آغاز كرد.
به گزارش خبرنگار هنري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، آثار خطنقاشي هاديمحيط، يكي از هنرمندان شيرازي، در قالب 10 تابلو، از امروز، شنبه در اين نگارخانه، در معرض ديد علاقهمندان قرار گرفته است.
سيدعلياصغر تحريري، مدير نگارخانه بامداد، گفت: اين نگارخانه به همت بخش خصوصي و با حمايت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي فارس، در فضايي به وسعت يكصد و 20 مترمربع، ايجاد شده است.
تحريري گفت: اين نگارخانه كه در خيابان هجرت و در نقطه مركزي شيراز واقع شده است، بستري مناسب براي پيوند بين شهروندان و فعاليتهاي هنري و هنرمندان، خواهد بود.
فعال شدن ژيمناستيك در همه شهرستانها الزامي است
مدير كل ورزش و جوانان فارس گفت: ممكن است در همه شهرستانها همه رشتههاي ورزشي فعال نباشد، اما راهاندازي رشته ژيمناستيك بهدليل پايهاي بودن اين ورزش، الزامي است.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) واحد فارس، سید غلامرضا در جلسه نایب رییسان هیاتهاي ژیمناستیک سراسر کشور، در شيراز با بيان اينكه ژیمناستیک هم بهعنوان يك رشته ورزشي شناخته ميشود هم ميانرشته،گفت: اگر قهرمانان از ابتدا ژیمناستیک کار کنند موفقتر خواهند بود چرا که رابطه و هماهنگی میان عضلات مطرح است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در ژیمناستیک بحث فرهنگی نیز مطرح است و قهرمانان، ورزش خود را در چارچوب جمهوری اسلامی انجام خواهند داد؛ از این رو؛ در مورد بانوان این مورد لازم است مورد دقت بیشتری قرار گیرد، ضمن اینکه رفتار معلمی شما مقدم بر مدیریت است.
مدیرکل ورزش و جوانان فارس در خصوص گسترش ژیمناستیک افزود: شما متولی ورزش هستید و برای توسعه آن راههای متنوعی وجود دارد که ابتدا باید احساس نیاز شود و خانوادهها احساس کنند به این ورزش نیاز دارند.
کمانه تصریح کرد: از دیگر راهکارهای توسعه این رشته اینست که از آموزش و پرورش و بهزیستی که سازمانهای همراه برای ورزش ژیمناستیک میباشند نیز، استفاده شود .
مدير كل ورزش و جوانان فارس گفت: بحث همگانی کردن ورزش ژیمناستیک در دست بررسی است و تا حدودی هم روی این امر کار شده و انتظار میرود برای ترویج آن تلاش و کوشش بیشتری انجام شود.
نگاهی به چشمانداز شیراز
شهرها را ميتوان از ابعاد مختلف مورد بررسي و ارزيابي قرار داد، يكي از مهمترين اين ابعاد، بعد گرافيك شهري است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، جمشيد آراسته يكي از صاحبنظران حوزه گرافيك شهري، در اين خصوص يادداشتي در اختيار ايسنا قرار داده است كه در زير ميخوانيد.
شهر شاکلهای شکل یافته از شهروند و شهرنشین است و این شاکله، توسط مجموعهای به نام شهرداری هدایت و حمایت میشود. به دیگر سخن، شهرداری متولی امور شهری و تامین کننده امنیت روانی و آسایش عمومی ساکنان شهر است. اجرای امورات فرهنگی، خدماتی، اجتماعی، ورزشی، عمرانی و دیگر موارد مشابه مرتبط با مخاطبان شهرداری ، مدیریت و نظارت بر جغرافیای شهری را سنگین و وظیفهای پرمسوولیت را بر دوش حوزه مدیریت شهری می نهد. گرچه دیگر نهادها و ارگانها و سازمانها نیز هر یک به سبب حوزه فعالیت خود خدماتی به افراد ارائه می دهند اما مسئولیتی در حوزه مدیریت روانی زندگی ساکنان شهر متوجه شان نیست.
کهن شهر شیراز از این قاعده بدور نبوده و نیست. شهری با آن همه رازهای فرهنگی ، ادبی ، هنری و مذهبی به تبع نیازمند مجموعهای خرمند و متجرب و صد البته متخصص در امور جاری در حوزه مدیریت شهری می باشد. شهروندانی با نیازهای متنوع به عنوان مخاطبان شهرداری ، نیاز این مجموعه را به متخصصان گوناگونی در عرصه روانشناسی ، جامعه شناسی ، شهرسازی ، حقوقدان ، پزشکی و بهداشت ، هنر ومعماری ، مدیریت ، ادبیات و قص علی هذا ، بیان می کند.
در بررسی های انجام شده، مجموعه شهرداری شیراز تحولات عدیده مدیریتی و اجرایی را در سه دهه اخیر تجربه کرده است. تجربهای که گاه فراز و گهی فرود را تجربه کرده است و به نظر نه به یک حرکت متعادل و متوازن دست یافته و نه بر یک شیب صعودی استوار بوده است.
مدیرانی متعدد با تفکراتی متباین ، روزگاری متعادل را برای شهرداری شیراز به همراه نداشته است. مدیرانی گرچه متعهد و متعبد اما با تجربههایی متفاوت و گاه فاصله دار با حوزه مدیریت شهری ، کار را دشوار نموده است. گستره شهری شیراز به جهت موقعیت استراتژیک استان فارس و قرار گرفتن در چند راهه استانهای همسایهای که هر یک از فرهنگ و قومیتهای متفاوتی برخوردارند. خرده فرهنگهایی پارادوکسیکال را تجربه میکند که مدیریت کردن آنها توسط مجموعه دستگاههای خدمات رسان شهری امری عالمانه و حساس است.
حوزه مدیریت شهری مثل شیراز حوزه آزمون و خطا نیست .محدود کردن برنامههای کوتاه مدت و بلند مدت به محدوده عمر مدیریتی یک مدیر تناسبی با قواعد و اصول مدیریت یک شهر که دامنه زندگی ساکنان آن تا دورها شاید تداوم یابد شایسته نیست. مدیران این مجموعه شهری برنامه هایی با چشم اندازهای طولانی مدت را میبایدتجربه کنند. بی شک برای داشتن برنامههایی مفید و کاربردی، نیاز به مدیرانی کارکشته و مجهز به علوم روز و برخوردار از تجارب فرهنگی تاریخی این شهر می باشد؛ مدیرانی مطلع از سابقه هویتی این شهر و مسلح به عینک دوراندیشی.
چرا که شیراز به یک استان و یک کشور تعلق ندارد؛ شیراز به دیروز و امروز و فردای هویت و تمدن و فرهنگ تاریخ بشریت متعلق است. و کار در او با اندیشه ای فراگیر و وسعت دانشی به پهنای عالم علم انجام پذیر خواهد بود. شیوه شهرسازی و عمران وارائه خدمات شهری در او منطبق بر کهن شهرها و پایتخت های تاریخی و قابل اعتنای دنیا خواهد بود.
در حوزه بالادستی مدیریت و مجموعه عوامل اجرایی چنین مجموعه ای، این شورای شهر است که مسقیما در انتخاب شهردار و مستمرا در نظارت بر فعالیتهای عوامل تابعه نقش دارد.
نقش تعیین کننده اعضای شورا در انتخاب شهردار و نظارت بر بودجه ریزی و هزینهها و تصمیم گیریهای فرهنگی و عمرانی و آموزشی و خدماتی، آیندهای روشن برای این شهر غبار گرفته به همراه دارد. داشتن تخصصهای منطبق بر نیازهای شهر و ساکنانش و آشنا به امور مدیریتی و متکی بر دانش آکادمیک با حضور چهرههایی مثل اقتصاددان ، روانشناس، جامعهشناس، پزشک، شهرساز، مدیر، حقوقدان، عالم علوم سیاست، شهرساز، معمار ، متخصصین امور فرهنگی و هنری و دیگر علوم لازم، از ضروریات شاکله شورای شهری مثل شیراز است.
امری که به نظر با توجه به اتفاقات و فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی انجام شده در سطح شهر شیراز( علیرغم نیت پاک و تلاش های خالصانه متولیان و مدیران حوزه مدیریت شهری) به روال طبیعی و مورد انتظار طی نشده و نیازمند بازتعریفی دوباره از شیراز و نیازمندیهای آن می باشد.
نه نقدی محتوایی، که نقدی ساختارگرایانه در حوزه ظاهری این شهر، آشفتگیهای بصری ناخوشی را به چشم میآورد. علیرغم حضور چهرههای فنی در حوزه شهرسازی و معماری و عمرانی در دوره های گذشته و عزم جزم این نیروها در عرصه خدمت آینده ، شاید رقت بارترین فضای بصری در حوزه راه و ساختمان در این شهر به نسبت دیگر شهرهای تاریخی کشور وجود داشته باشد.
حضور معماری به اصطلاح مدرن وپست مدرن در قلب بافت تاریخی و بالعکس ظهور بافت و ترکیب سنتی در کنار آهن پارهها و کامپوزیتهای امروزی اندیشه ای جز عدم مطالعه و نظارت کافی و مسوولیت پذیری در این زمینه را به ذهن نمی آورد.
در شهرهایی مثل مشهد، قم، اصفهان و تهران (علیرغم ناهنجاریهای بصری اما بسیار کمتر از شیراز)، مخاطبان به واسطه گرافیک محیطی و طراحی منظر شهری ناخواسته به مرکز شهر و اماکن زیارتی هدایت میشوند. در شیراز اما اینکه ابتدای خیابان در چه موقعیتی شما را به انتها می رساند قابل تامل است.
در حوزه فرهنگ و هنر آن هم در شهر ادب و فرهنگ و هنر و تاریخ و تمدن ، در چند دوره گذشته شورای شهر ، حضور عضوی صاحب نظر و دارای دانشی آکادمیک و قابل اعتنا در مقولات فرهنگی و هنری و ادبی احساس می شده است. گرچه با تأثر باید گفت حوزه فرهنگ و هنر و ادب ، از چنان گسست مرزی برخوردار است که هر کس با هر دانش و سلیقه ای به تفسیر و تعبیر آن میپردازد و خود را محق به ورود در آن مینماید. این حوزه در انحصار هیچ شخصی نیست اما از چنان حساسیت و ظرافتهای فکری و ذهنی برخوردار است که شایسته نیست به صرف ذوق و احساس در او وارد شد.
حاصل برخی رفتارها با حوزه فرهنگ و هنر کهن شهر شیراز، بیشمار آشفتگیهای بصری است که بر در و دیوار و کوچه و خیابان و بلوار و میدان این شهر جاری شده است و هر لحظه حضور آنها چون پتکی بر روان شهروندان و شهرنشینان ضربه می زند.
رنگ و شکل و فرم و حجم ، هر یک تعریفی خاص و جایگاهی خاصتر دارند و هر یک از ارزش و اعتبار متفاوتی برخوردار هستند . از دیگر سو، شیراز نیز خود دارای ارزش هویتی و تاریخی از نظر رنگ و شکل و فرم میباشد و هر گونه اقدامی در این زمینه نیاز به تفکر و تعقل و تامل در باب شان شیراز دارد؛ اتفاقی که به نظر به درستی رخ نداده است.
عدم حضور کارشناسان خبره و متعهد در عرصه طراحیهای هنری در میدان تصمیمگیری، عدم وجود کارگروهای اجرایی یا مشورتی در حوزه مدیریت شهری شرایط خوشایندی در سیمای شهری شیراز رقم نزده است.(گرچه در ماههای اخیر برخی از کارشناسان دعوت به مشورت و همکاری مقطعی شده اند اما به اقرار اکثریت آنها در عرصه رای و نظر تصمیمات و تفکرات آنها به اجرا در نمیآید و گونهای دیگر ترجمه می شود و در عرصه مادی نیز حق آنها به درستی ادا نمی شود). عرصه فرهنگ و هنر بواسطه نقش تاثیرگذار و مهم آن در تربیت روانی افراد در خانواده ها و جامعه، نیازمند هزینههای زیاد و در عین حال دیربازده است.
به نظر شهرداری و برخی سازمانها و ادارات تابعه مثل زیباسازی، ترافیک ، فضای سبز ، فنی و عمرانی ، میادین و ترهبار، فرهنگی اجتماعی، خدمات شهری، آتش نشانی هنوز خود به وحدت رویه و تصمیمگیری واحدی نرسیده اند و عنایت لازم به تفکر هنری ندارند،که اگر جز این بود، هر یک از این معاونتها رنگ و شکل و فرم سلیقه ای خود را به کار نمی برد. و دور از انتظار است که با این گسیختگی به نظمی در حوزه هندسه هنری شهر دست یافت.
کاش با چشم پوشی از این تنوع تصمیمگیری، حداقل اقدامی درخور فرهنگ و هنر و تاریخ و مذهب این شهر صورت گیرد. هر خیابان و کوچه و پس کوچه ای از رنگ خاصی در عرصه بیلبورد و تیر چراغ برق و سطل آشغال و کیوسک تلفن و ایستگاه اتوبوس و پل هوایی و رنگ بدنه و نرده روگذر و زیرگذر و نرده خیابان برخوردار است و انگار تصمیمات عجولانه به اجرا در می آید و حاصل آن همین آشفتگیهای بصری است که روان را می ساید.
در تحقیقی آماری در میادین و چهارراه های پر تردد و مرکزی شیراز بیش از صد فرم بصری از قبیل تابلوهای اداری و خدماتی و پزشکی و آموزشی و تبلیغاتی و ترافیکی در برابر چشم عابران پیاده و سواره حضور شبانه روزی در هر چهارراه دارد( امری که با یک کنکاش اینترنتی در تصاویر چهارراه و میادین و خیابانهای پایتختها و کهن شهرهای جهان مشاهده نمی شود). در این شهرها به جز تابلوهای ترافیکی ، شاید یک الی دو تابلو آنهم در ابعادی کمتر از یک متر بر ساختمان مرکزی یا مدیریتی واقع در میدان قرار دارد .
اتفاقی فاجعه بار در یکی دو سال گذشته در شیراز ، در حوزه تابلوهای ترافیکی و راهنمایی و رانندگی رخ داده است. این تابلوها نشانههای قرار دادی هستند که پیام خاص هشدار دهنده یا آگاهی بخش و هدایت کننده به مخاطبان ارائه می دهند و هیچ رنگ و شکل و عاملی که از شدت یا انحراف معنای پیام بکاهد نباید بر او تاثیر داشته باشد. این تابلوها حیاتیاند و با جان انسانها سر و کار دارند و به همین جهت از رنگهای خنثی مثل خاکستری یا به اصطلاح نقره ای و طوسی و نیز رنگ سفید بر پایه و بدنه آنها استفاده میشود تا هم بر شدت پیام تاکید کنند و هم بر هدف پیام و ارتباط مستقیم آن بر مخاطب تاثیر منفی نگذارند. اما در اقدامی عجیب رنگ زرد که در کنار نارنجی و قرمز دارای بالاترین فرکانس نوری و تاثیر بر مخاطب هستند بر پایه و بدنه چراغ های راهنما و تابلوهای ترافیکی شهر شیراز نقاشی شده اند تا رانندگان و عابران بیشتر درگیر رنگ باشند تا پیام ترافیکی آن، و این امری قابل تامل است و جا دارد متولیان شهری راه چاره و توجیه علمی بر آن بیابند.
اتمسفر شهری متعلق به تک تک ساکنان آن وحق و سهم آنهاست. هیچ کس به هیچ بهانه حق ندارد فضای ذهنی و روانی شهروندان و شهرنشینان را مشوش نماید. بقالی کوچکی با تابلویی چند برابر خود تحت عنوان «مجتمع بزرگ» و «هایپر» و «مجموعه بزرگ خدماتی » ( که این اغراق و بزرگ بینی و بزرگ گویی بدجوری مثل خوره در افکار ریشه دوانده است) عرض اندام می کند و اداره ای کوچک بر دور تا دور بنایش بیلبورد و استند نصب می نماید . و روز به روز فضای بصری ساکنان را تنگ تر و آلودهتر می کنند.
شهر وظیفه همراهی شهروند را دارد چه از خانه به محل کارو چه به اماکن تفریحی و خدماتی ، نه اینکه چنان بر در و دیوار شهر رژلب های فرهنگی آرایه می شود که ساکنانش رغبتی برای دیدن در و دیوار ندارند و لحظه شماری برای رسیدن به مقصد می کنند. همه در خود گم هستند و هیچ کس حوصله دیگری را ندارد و این بیشترین عاملش فرمها و احجام عمودی است که بر خیابان ها و میادین شهر روییده است و میروید. در میدان دانشجوی شیراز بیش از بیست فرم عمودی حضور دارد فرمهای عمودی تشدید کننده و تحریک کننده استرسها و اضطرابهای کار و تلاش روزانه هستند و در کنار آن ترافیک لاعلاج و خیابانهای خسته از ازدحام خودروهای بیش از ظرفیت نیز این تشویش را دوچندان می کنند و هزاران درد و بیماری که بر اعصاب و روان وارد میسازند. تازه فرمهای بصری که همین اواخر نصب شده است (علیرغم زیباییهای بصری که دارند) در مسیر دید هیچ کدام از سواره روها در چند جهت ورودی به میدان دانشجو نیستند(چه مسیر چمران به دانشجو ، چه مسیر نمازی به دانشجو ، چه مسیر ساحلی به دانشجو و چه مسیر ارم به دانشجو). همینطور حجم زیبای « پیدای پنهان» که در بلوار چمران نصب شده در موقعیتی قرار دارد که در مسیر دید عابران پیاده و سواره نیست و در شب نیز عامل خطرناکی برای برخورد عابرین پیاده به نظر می آید.
شهرداران مناطق نیز با وجود تلاشهای وافر برای ربودن گوی سبقت زیبایی و هنری کردن حوزه های تحت مدیریت، هنوز به انسجام فکری هنری برای اتخاذ تصمیمات فرهنگی نرسیده اند. پلهای عابر پیاده رغبتی برای تردد ایجاد نمیکنند ، بیلبوردها هر یک به اندازه و شکل و فرم خاصی قد علم می کنند و در محل قرار گیری نیز مزاحمتهایی ایجاد کرده اند. یا زیباییهای طبیعی را مغشوش کردهاند، یا در پشت درخت و تیرچه و چراغی قرار گرفتهاند و یا در مسیر دید پیادگان یا سواران در لحظه تصمیم گیری قرار ندارند. تصمیمگیری برای دیدن و سپس فکر کردن و به خاطر سپردن، چارچوب خاصی دارد و در هر لحظه نمی شود تابلوی تبلیغاتی را دید و در هر مکان نمی شود نصب نمود .
اتوبوسهای شهری نیز قصه پر غصهی دیگری است. تابلوهای خدماتی کسبه و تجار که شرح مفصل آن پیشترها نیز رفت اما هنوز هم معضلی گریبانگیر آتمسفر بصری شهر شیراز است . هر کس به ظن خود طرحی در میافکند و رنگی بزک میکند؛ انگار هیچ متولی و هیچ منشوری حضور ندارد. هر کس ذرهای فوتوشاپ بداند طراح می شود و تابلومی سازد و به هر اندازه ای که دوست دارد و بر هر جایی که بخواهد نصب میکند؛ آنقدر که مخاطب آدرس مورد نظر را به سختی مییابد.
در کوچک شهرهای کشورهمسایه جنوبی، حتی رنگ و اندازه و نوع قلم تابلوهای خدماتی هر صنف و محل نصب آنها و زاویه دید آنها تابع قاعده و قوانین اصولی و در عینحال سختگیرانهای است که اندک تخطی از آن جریمههای سنگین و عواقب منفی کاری به همراه دارد.
شهر شاهچراغ و دارالعلم و دارالملک سلیمان و پایتخت فرهنگ و ادب و تمدن و مذهب ایران شایسته رفتاری در شأن و مرتبت اوست. با شیراز باید شیرازگونه برخوردکرد. هر اقدامی در او انعکاس و تاثیری فرامنطقهای و بینالمللی به همراه دارد .
شهری که مقام معظم رهبری آن را ستایش كرده و شایسته بهترینهای فرهنگی و هنری و مذهبی و ادبی میخواند و آن را در قله ميداند، شهر سعدی و حافظ و سیبویه، شهر شایستگان و شاهدان و شهیدان، شهر شهروندان باید بماند نه تفکرات شخصی.
شهر شعر و شعور؛ شاعر می خواهد.
جمشید آراسته
تصادف مرگبار تریلر، خاور و سمند در محور"یاسوج-بابامیدان"
اجتماعي 7:54:42 1392/02/28
مسئول روابطعمومی اورژانس کهگیلویه و بویراحمد از تصادف مرگبار میان یک دستگاه تریلر، یک دستگاه کامیون و سواری سمند خبرداد.
محمدرضا قنبری در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در تشریح جزئیات این خبر گفت: در پی تصادف میان یک تریلر، یک کامیون خاور و یک دستگاه سواری سمند یک تن کشته و پنج تن دیگر مجروح شدند.
وی با بیان اینکه وقوع این حادثه در حوالی ساعت یک بامداد به سامانه 115 اورژانس اطلاع داده شد، خاطرنشان کرد: در پی آن پنج دستگاه آمبولانس به محل حادثه واقع در محور یاسوج به بابامیدان محدوده تونل گلزردن اعزام شدند.
مسئول روابط عمومی اورژانس کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به حضور تکنیسینهای اورژانس و انجام اقدامات اولیه در محل به ایسنا گفت: عوامل اورژانس پس از انجام اقدامات اولیه درمانی کنترل خونریزی، فیکس شکستگیها و CPR، پنج مصدوم را که همگی مرد بودند به بیمارستان شهیدبهشتی منتقل و مرگ یک تن دیگر را تایید کردند.
به گفته قنبری اوضاع یکی از مجروحان این حادثه وخیم گزارش شده و در حال حاضر در بخشهای مراقبتهای ویژه بستری Icu است.