شنبه 25 مرداد 1393
اخبار استانی مرداد ماه بخش اول
برگزاري المپيادهاي بينالمللي رياضي و شيمي و آمار در شيراز
شيراز يكشنبه 26 مرداد، ميزبان سه المپياد بينالمللي رياضي، شيمي و آمار خواهد بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، از فردا يكشنبه 26 مردادماه پانزدهمين المپياد بينالمللي رياضي، هفتمين المپياد بينالمللي شيمي و اولين المپياد بينالمللي آمار، از يكشنبه 26 مرداد در شيراز آغاز ميشود.
اين رويدادهاي بينالمللي با حضور شركتكنندگاني از داخل و خارج كشور، از ساعت 8 صبح روز يكشنبه 26 مرداد در شيراز آغاز خواهد شد.
مراسم اختتاميه سه المپياد رياضي، شيمي و آمار، روز چهارشنبه 29 مردادماه در هتل شيراز، برگزار ميشود.
به گزارش ايسنا، در اين رويداد بينالمللي، كه زير نظر سازمان سنجش آموزش كشور، در شيراز رقم ميخورد، استاداني از ايران و ساير كشورهاي جهان، حضور خواهند داشت.
*
ظرفيتهاي دانشگاه در سالهاي اخير خوب استفاده نشد
رئيس دانشگاه شيراز گفت: در چند سال اخير از ظرفيتهاي دانشگاه شيراز به خوبي استفاده نشده است اما اميدواريم با تغيير فضا در كشور اين ضعف برطرف شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه فارس، دكتر مجيد ارشاد شنبه 25 مرداد در حاشيه مراسم انعقاد تفاهمنامه بين دانشگاه شيراز و شهرداري در خصوص جايگاه ويژه دانشگاه در پيشرفت شهري گفت: با بهره گيري از توانمندي نخبگان و كارشناسان دانشگاهي مي توان در راستاي پيشرفت و آباداني شهر همچنين در بررسي و رفع معضلات موثر بود.
وي با تاكيد بر اهميت دانشگاه شيراز به عنوان دانشگاهي مرجع اظهار داشت: دانشگاه با بر عهده داشتن مباحث مربوط به آموزش، نظارت و ارزيابي در زمينه هاي متعدد علمي و پژوهشي مي تواند در خصوص رفع مشكلات به مسؤولين اجرايي كمك كند.
ارشاد راهكارهاي محلي را در جهت رفع معضلات مؤثر دانست و افزود: يكي از وظايف دانشگاه توسعه همه جانبه و پايدار است كه در آن مسائل انساني، اقتصادي، مديريت،جامعه شناسي و مردم شناسي در كنار موارد فني اهميت قابل توجهي دارد.
رئيس دانشگاه شيراز خواستار همكاري بخش هاي مختلف دانشگاه در راستاي تحقق توسعه متوازن شد و اضافه كرد: نخبگان مي توانند با جلب اعتماد عمومي چالش هاي گوناگون شهر را با پژوهش و ارائه راهكار مناسب برطرف كنند.
*
قادري: ساماندهي بافت تاريخي شيراز زمينهساز رونق اقتصادي
ذوالانوار: بهكارگيري بخش خصوصي در ساماندهي بافت تاريخي
مشكلات و راهكارهاي حل مشكلات بافت فرسوده و تاريخي شيراز در يك نشست مشترك با حضور نمايندگان شيراز در مجلس، شهردار و مديران ميراث فرهنگي بررسي شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، سيدحسين ذوالانوار يكشنبه 25 مرداد در نشست بررسي مشكلات و راهكارهاي حل مشكلات بافت فرسوده و تاريخي شيراز، گفت: دستگاههای متولی باید نسبت به حمایت از بخش خصوصی برای حضور در این بافت بیشتر تلاش کنند.
ذوالانوار با اشاره به جایگاه مهم صنعت گردشگری در اقتصاد امروز جهان، گفت: درآمد کشوری مانند ترکیه از گردشگری در سال بیش از یک سوم درآمد نفتی ايران است. این نشان ميدهد، ما در حوزه گردشگری آنگونه که باید از ظرفیتها استفاده نکردهایم.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: گردشگری میراث فرهنگی، گردشگری مذهبی، گردشگری ادبی و گردشگری پزشکی چهار شاخه مهم درآمدزایی در این صنعت هستند که شهر شیراز ظرفیتهای خوبی در هر چهار شاخه دارد.
وی ادامه داد: به یمن حضور آستان مبارک حضرت احمد موسی (ع) و دیگر امامزادگان واجب التعظیم شهر شیراز می تواند پذیرای مسلمانان و زائران داخلی و خارجی باشد.
ذوالانوار با اشاره به جایگاه شیراز در طول تاریخ اضافه کرد: در حوزه گردشگری میراث فرهنگی شهر شیراز با داشتن آثار تاریخی دوران مختلف از هخامنشی تا زندیه و قاجاریه دارای بسترهای بسیاری خوبی است.
وی بیان کرد: در حوزه گردشگر ادبی نیز وجود آرامگاههای حافظ و سعدی به عنوان دو قله بزرگ ادبیات فارسی پذیرای گردشگران ادبی بسیاری میتواند باشد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی يادآور شد: در حوزه گردشگری پزشکی نیز وجود پزشکان مجرب یک فرصت خوب برای جذب گردشگر است، اما متاسفانه با وجود تلاش های مناسب هنوز صنعت گردشگری شیراز به جایگاه واقعی خود نرسیده است.
ذوالانوار با اشاره به اقدامات انجام شده برای جمعآوری معتادان از بافت تاریخی در شيراز، اين اقدامات را تاثيرگذار توصيف و اضافه كرد: با جمع آوری کامل معتادان از این بافت شاهد ارتقا امنیت در مهمترین نقطه شهر شیراز خواهیم بود.
وی خاطر نشان کرد: ایجاد بانک اطلاعاتی مناسب و تبلیغات و همچنین حمایت از حضور بخش خصوصی میتواند در رونق گردشگری شهر شیراز موثر باشد.
ذوالانوار ادامه داد: بافت تاریخی شهر شیراز نیز به عنوان یک فرصت خوب با دارا بودن بیش از دو هزار خانه ارزشمند و 380 خانه ثبتی میتواند بسترساز تحول اقتصادی در شهر شیراز باشد.
وی یادآور شد: حضور بخش خصوصی و تسهیل و تسریع در امور صدور مجوزها در این بافت میتواند رونق اشتعال و ارتقا امنیت شهر را در پی داشته باشد.
اين نماينده مردم شيراز خواستار بهكارگيري بخش خصوصي براي استفاده از خانههاي تاريخي موجود در شيراز بهعنوان ظرفيتهاي با ارزش براي اشتغالزايي، شد.
ديگر نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي نيز لزوم برگزاري جلسات همانديشي در خصوص حل و فصل مشكلات بافت تاريخي شيراز به شكل ماهيانه را يادآور و متذكر شد: با محوریت سومین حرم اهل بیت(ع) و امامزادگان واجب التعظیم که یک ظرفیت معنوی گرانقدر به شمار ميروند، باید افقهای گردشگری شهر شیراز تدوین شود.
جعفر قادری ادامه داد: تشکیل بانک اطلاعاتی یک نیاز جدی برای گردشگری شهر شیراز است که میتواند سرمایه گذاران و گردشگران را به این حوزه جذب کند.
وی با اشاره به حمايت نمايندگان مجلس از طرحهاي ساماندهي بافت تاريخي با همكاري بخش خصوصي، بیان کرد: ورود بخش خصوصی به بافت تاریخی میتواند زمینهساز یک تحول جدی در اقتصاد شهری باشد و رونق اشتغالزایی را به همراه داشته باشد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای تصریح کرد: بافت تاریخی در حال حاضر با مشکلات متعدد مواجه است، که نمونه این مشکلات راههای صعبالعبور و یا جمع شدن معتادان و متکدیان در خانههای مخروبه است.
وی خاطر نشان کرد: نمایندگان مجلس آماده هر نوع همکاری برای حل مشکلات بافت تاریخی هستند و متولیان امر نیز میتوانند با تعامل بیشتر در روند بهبود امور موثر باشند.
قادری گفت: ما شاهد نمونههای خوبی هستیم که با حضور بخش خصوصی یک خانه تاریخی نه تنها تخریب نشده است، بلکه تبدیل به یک مکان فرهنگی و اقتصادی شده است.
نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي یادآور شد: بسیاری از این خانهها به حال خود رها شدهاند در حالی که میتوان با حمایت از بخش خصوصی این خانهها را به فرصتی برای اقتصاد و اشتغالزایی تبدیل کرد.
*
پاكفطرت:
مجوز رستوران و باغشهر بيرون شهر را شهرداري صادر نكرده است
مديران دانشگاه شيراز و شهرداري اين شهر يك تفاهمنامه همكاري امضا و مبادله كردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه فارس، اين تفاهمنامه ظهر شنبه 25 مردادماه با هدف توسعه فعاليتهاي مشترك علمي و پژوهشي منعقد شد و به امضاي دكتر مجيد ارشادلنگرودي، رئيس دانشگاه شيراز و عليرضا پاكفطرت شهردار شيراز رسيد.
شهردار شيراز در حاشيه مراسم انعقاد تفاهمنامه با دانشگاه شيراز گفت: اگر چه تفاهم نامه فی مابین شهرداری و دانشگاه شیراز تفاهم نامه همه جانبه ای است اما بعد فرهنگی آن پررنگ تر است.
عليرضا پاکفطرت تصریح کرد: به نظر میرسد بهتر است در این تفاهم نامه محور مطالبات پژوهشی بیشتر در مورد فرهنگ شهروندی باشد.
شهردار شیراز ادامه داد: وضعیت شیراز در مورد موضوع مواد مخدر نامطلوبتر از سایر شهرها بهنظر ميرسد و ضرورت ورود دانشگاه به اين مقوله و انجام پژوهشي علمي احساس ميشود.
وی موضوعاتی همچون تکدیگری، دیوار نویسی، ترویج سبک زندگی ایرانی را از جمله مسائلی دانست که میتوان در آن زمينهها از توان تخصصي و پژوهشي دانشگاه شيراز بهرهبرد.
این مقام مسئول خواستار اصلاح فرهنگ ترافیک شهری با بهرهگیری از ظرفیت دانشگاه شیراز شد و ادامه داد: این موضوع باید به صورت علمی و عملی مورد بررسی قرار گیرد.
وي همچنین گفت: در شهر شیراز متخصصان بسیاری حضور و فعاليت دارند و ميتوانيم با بهرهگيري مطلوب از اين ظرفيت، زمينه رشد همهجانبه شهر را به شكلي متوازن فراهم كنيم.
شهردار شيراز با تصريح اينكه در تمام شهرهاي بزرگ جهان، شهرداريها در مديريت شهري حرف اول و آخر را ميزنند، گفت: منظور از شهرداري، مدير اين مجموعه نيست.
*
محصولات لبني توليد شده در استان فارس كاملا سالم است
مدیر نظارت بر فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصريح كرد: تمام محصولات لبني توليد شده توسط كارخانههاي استان فارس سالم است و مردم با آرامش خاطر از اين محصولات استفاده كنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، دكترمحمدمهدي رزمجو شنبه 25 مردادماه در جمع خبرنگاران گفت: بعد از طرح مباحثي در خصوص استفاده از روغن پالم در محصولات لبني، بازديدهاي نظارتي متعددي توسط كارشناسان اين دانشگاه انجام و تنها در يك هفته گذشته از 36 كارخانه توليدي بازديد شده است.
وی ادامه داد: در این بازدیدها، سلامت تمامی محصولات لبنی از قبیل ماست، شیر و سایر فرآوردههای لبنی تولید شده در کارخانجات لبنی استان فارس بررسی شده و مورد تایید قرار گرفت که مصرف کنندگان هم استانی می توانند با اطمینان از این محصولات استفاده کنند.
دکتر رزمجو ضمن تاکید بر سیاست اخیر سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت در خصوص کاهش واردات روغن پالم از 50 درصد به 30 درصد و در سال های آینده به 15 درصد، ابراز داشت: اقدامات نظارتی صورت گرفته حاکی از سلامت محصولات تولید شده در کارخانجات استان فارس اعم از شیر و ماست، مطابق با ضوابط و پروانه های صادره از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده است.
مدیر نظارت بر فرآورده های غذایی، آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، توصیه همیشگی وزارت بهداشت و دست اندرکاران سلامت از جمله دانشگاه علوم پزشکی شیراز را استفاده از فرآروده های لبنی کم چرب در سبد غذایی خانوار در راستای تامین سلامت آحاد جامعه دانست و افزود: روغن پالم دارای درصد قابل توجهی اسید چرب اشباع بوده و مصرف غیرکنترل شده ان در ابتلا به بیماری های قلبی عروقی موثر است.
وی با تاکید بر کاهش مصرف چربی های در رژیم غذایی و استفاده از مواد لبنی کم چرب، کنترل سلامت مواد غذایی را وظیفه ذاتی دست اندرکاران سلامت برشمرد و گفت: نظارت های دانشگاه علوم پزشکی شیراز به صورت مستمر بوده و در حال حاضر هم نمونه برداری از محصولات، به صورت مرتب انجام می شود.
دکتر رزمجو خاطرنشان کرد: اگر محصول توليد شده غیرمنطبق با استانداردهای لازم مشاهده شود، بدون شک مراتب از طریق مجاری قانونی و رسمی توسط دانشگاه علوم پزشکی شیراز به اطلاع شهروندان عزیز رسانده خواهد شد.
اين مقام بهداشتي تصريح كرد: تمام پيامكها و مطالب ارسال شده در فضاي مجازي غيررسمي، فاقد وجاهت قانوني است و اگر مطلبي از طريق رسانههاي داراي مجوز رسمي از وزارت ارشاد و به نقل از مراجع مسئول منعكس شود، وجاهت قانوني خواهد داشت.
*
انعقاد 32 تفاهمنامه به ارزش 3 هزار و 300 ميليارد تومان
مدير عامل شركت توسعه و عمران شهر جديد صدرا گفت: اين شركت موفق به انعقات 32 تفاهمنامه به ارزش 3 هزار و 300 ميليارد تومان در حاشيه نمايشگاه فرصتهاي سرمايهگذاري شهرهاي جديد ايران، شد.
به گزارش گروه دريافت خبرخبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، فرشاد فرزين جذب سرمایهگذار و جلب منابع مالی را قدمی بلند در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: ایجاد اطمینان و جلب اعتماد سرمایه گذاران از اولویتهای اين شركت بهشمار ميرود.
وي اضافه كرد: تاثیر شهرهای جدید در اقتصاد کشور انکار نشدنی و اقدامات ما تبلور حرکت در راستای اقتصاد مقاومتی، بدون استفاده از منابع مالی دولت و همچنین در جهت تبیین نظام و اعتلای کشور انجام و در همین راستا نسل نو شهرهای جدید در دولت تدبیر و امید پایه گذاری میشود.
اين مقام مسئول برگزاری نمایشگاه فرصتهای سرمایهگذاری شهرهای جدید را از اقدامات کلیدی و حساس و موثر شرکت عمران شهرهای جدید دانست و خاطرنشان کرد: این حرکت عظیم به ما کمک کرد تا با همدلی و هماهنگی در حوزه سرمایه گذاری و جلب سرمایه گذار، به دستاوردهای مهمی دست پیدا کنیم.
فرزین گفت: در این نمایشگاه شرکت عمران شهر جدید صدرا در جهت جذب امکانات و حمایت بخش خصوصی، موفق به عقد 32 تفاهم نامه به ارزش 3 هزار و 300 میلیارد تومان شده است.
*