جمعه 21 شهریور 1393
اخبار استانی شهریور ماه بخش دوم
كيفيت آب شيراز مطلوبتر از استاندارد است
مدير طرحهاي آبرساني شركت آب منطقهاي فارس گفت: كيفيت آب شيراز نسبت به استاندارد تعيين شده مطلوبتر است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه فارس، نوذر جلالي صبح سهشنبه 18 شهريور در حاشيه بازديد خبرنگاران از فرآيند تصفيه فيزيكي و شيميايي آب در تصفيه خانه و ايستگاه پمپاژ كوه سبز، گفت: طي بازه زماني 8 ماهه و با صرف هزينهاي در حدود 5 ميليارد تومان، ميزان كدورت آب شيراز كاهش داده شده است.
وي تصريح كرد: هماينك و با اقدامات انجام شده، ميزان كدورت آب شرب شيراز 0.3 از عدد استاندارد اعلام شده كمتر است.
اين مقام مسئول با اشاره به اهميت جايگاه تصفيه خانه، تلمبه خانه و مخازن آب خط اول آب رساني شيراز، افزود: 30 درصد آب شرب شيراز با استفاده از اين خط و مابقي آن از طريق چاهها و منابع زير زميني تامين ميشود.
جلالي با بيان اينكه 70 درصد آب شرب مرودشت نيز از خط آبرساني ياد شده تامين ميشود، اضافه كرد: پس از انتقال آب به شهرستانهاي شيراز و مرودشت، مقدار آب باقيمانده مخازن در پادگانها و صنايع بين راهي مانند پتروشيمي مصرف ميشود.
وي با اشاره به ظرفيت 1 ميليارد مكعبي سد درودزن، ادامه داد: خط انتقال آب از سد درودزن تا شيراز 126 كيلومتر و ظرفيت مخازن در تمامي ايستگاهها 136 هزار متر مكعب است.
جلالي افزودن اُزن را جهت رفع رنگ و بوي آب ضروري دانست و با اشاره به گراني تجهيزات افزودن ماده ازن به آب شرب، گفت: با توجه به هزينهبر بودن تامين تجهيزات و اجراي طرح افزودن ازن به آب، اين اقدام فقط در شهرهاي اهواز، بندر عباس، اصفهان، تهران و شيراز انجام ميشود.
وي از تجهيزات اُزن زني خط اول آب رساني شيراز به عنوان مجهزترين نوع اين دستگاه در سراسر كشور ياد و خاطرنشان كرد: اين دستگاه در سال 91 با وجود مشكلات ناشي از تحريمها تهيه، نصب و راهاندازي شده است.
به گزارش ايسنا، خط اول آب رساني شيراز در 42 كيلومتري سد درودزن و با ظرفيت 103 هزار متر مكعب، سابقهاي 30 ساله در تصفيه آب دارد.
*
قرآن جامعترين برنامه براي زيستن را در بر دارد
مدرس حوزه علميه قم گفت: برای سالکین طریق بهره بردن از برنامه جامع و هدفمند همچنین استفاده کردن از الگوهای ناب اهمیت دارد و جامع ترین برنامه برای زیستن در بهره گیری از قرآن کریم تبیین شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، حجتالاسلام مومنی شامگاه دوشنبه 17 شهريور در مراسم بزرگداشت آيتالله شبزندهدار جهرمي بیان کرد: جامع و کاملترین دستورات دین در شریعت برای ما بیان شده و بر اساس قرآن و روایات ائمه(ع) بعد از قانون هدفمند نیازمند به الگو هستیم که این مهم برای ادامه راه و طریق به انسان انگیزه نیز می دهد.
این استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: قانون و برنامه منحصر به قرآن و روایات و الگو نیز منحصر به پیامبر (ص) و معصومین(ع) است، بعد از ائمه (ع) کسانی که بر اساس قانون و سیره طی طریق کردند میتوانند الگو باشند.
وی با اشاره به حقیقت بندگی در کلام امام صادق (ع)، ملکیت نداشتن انسان از خود، واگذار کردن تدبیر امور به خدا و عبودیت و بندگی را از جمله این امور دانست و افزود: اهتمام مرحوم آیت الله شب زنده دار بر انجام این موارد قابل مشاهده بود و بر آنچه که خدا از او خواسته مقید و در راه رضای او قدم بر می داشت.
حجتالاسلام مومنی خاطرنشان کرد: کسانی که طالب الگوگیری از سیره عملی مرحوم آیت الله حسین شب زنده دار بوده و قصد قرار گرفتن در این مسیر دارند باید سیره عملی این عالم برجسته را در ابعاد مختلف زندگی نصب العین خود قرار دهند.
وی با اشاره به اهتمام آیتالله شبزندهدار نسبت به درس، امور عبادی و اخلاقی، گفت: مبادي به آداب بودن و حقیقت عبودیت در زندگی ایشان قابل مشاهده بود و این مهم با طی کردن مسیر سلوک به دست میآید.
عضو فقهاي شوراي نگهبان نيز گفت: مردم جهرم از وفاداران به نظام بوده و این وفاداری را در دوران انقلاب و دفاع مقدس نشان دادند.
آیتالله مهدی شبزندهدار جهرمی اضافه كرد: صفا، صمیمیت مردم جهرم فراموش نشدنی است و مرحوم آیت الله شب زنده دار نیز به مردم جهرم علاقمند بودند و علمای این شهرستان همواره یک جاذبه بسیار دل انگیز را ایجاد کرده که هنوز حلاوت مجالس آن بزرگان را احساس می کنیم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از عوامل موثر در تربیت مرحوم آیت الله شب زنده دار را وجود علمای فرهیخته در جهرم دانست و بیان کرد: آیت الله شب زنده دار در ابتدای دوران طلبگی خود روزهای جمعه را به دیدار مرحوم آیت الله حق شناس می رفتند و ضمن قرائت خطبه همام نهج البلاغه اشک از دیدگان استادش جاری می شد.
آیتالله مهدی شبزندهدار با بیان اینکه اگر چه در چند ماه پایان عمر آیت الله شب زنده دار به سبب بیماری به سختی زندگی می کردند اما این معنویت پایان مبارک برای ایشان داشت، اظهار کرد: هیچ گاه در مدت بیماری از ایشان ناشکیبایی دیده نشد.
*
دستآوردهاي جديد جهاددانشگاهي فارس در صنعت لاستيك
جهاد دانشگاهی حامي دولتهای مورد حمایت رهبری است
رئيس جهاددانشگاهي استان فارس با اشاره به اجرايي شدن يك طرح پژوهشي در اين نهاد و پژوهشهاي انجام شده در صنعت لاستيك، گفت: طي چند ماه آينده تحقيقات ما به نتيجه خواهد رسيد كه اين دستآورد انقلابي در صنعت لاستيك ايجاد ميكند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، مسعود رستگار عصر دوشنبه 17 شهريور در ديدار جهادگران دانشگاهي استان فارس با استاندار اين استان، گفت: نهاد انقلابي جهاددانشگاهي از جمله نهادهايي است كه با عزم ملي و مديريت جهادي با هدف تحقق اقتصاد مقاومتي، حركتهاي سازندهاي را عملياتي كرده است.
وي با اشاره به توليد بنزين از متانول توسط پژوهشگران جهاددانشگاهي فارس، گفت: در حوزه نانو همكاران ما به 16 محصول دستيافتهاند كه يكي از اين محصولات توليد بنزين از متانول است.
اين مقام مسئول با بيان اينكه تمام نمايندگان فارس در مجلس در جريان روند تحقيقات و دستآوردهاي جهاددانشگاهي قرار دارند، خاطرنشان كرد: بنزين توليدي داراي راندمان بالاي 90 درصد بوده و ميتواند جايگزين خوبي براي بنزين فعلي شود اما متاسفانه در تجاريسازي اين محصول و ساير دستآوردها، با مشكل مواجه هستيم.
رئيس جهاددانشگاهي فارس خواستار همراهي استاندار فارس براي ورود اين محصول به چرخه توليد صنعتي شد و گفت: در حوزه نانو فناوری برخی از دستاوردهای ما در دنیا نمونه ندارد.
رستگار با بيان اينكه نظام چهار ماموريت را برعهده جهاددانشگاهي گذاشته است، فعاليتهاي فرهنگي را مهمترين ماموريت اين نهاد دانست و گفت: محور تمام فعاليتهاي فرهنگي، قرآن و فعاليتهاي قرآني است.
وي ادامه داد: بهطور کلی جهاد دانشگاهی همیشه تبعیت از رهبری و حمایت از دولتهای مورد حمایت رهبری را وظیفه خود میداند و با هیچ جریان سیاسی زد و بندی ندارد.
رئيس جهاددانشگاهي فارس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور، سازمان دانشجویان، مرکز فرهنگی ـ دانشجویی امام(ره) و انقلاب، مرکز گردشگری، خبرگزاریهای ایکنا و ایسنا را از جمله بخشهای فرهنگی جهاد دانشگاهی برشمرد و با تأکید بر لزوم توجه به فعالیتهای قرآنی در نظام اسلامی عنوان کرد: با توجه به رسالت انقلاب اسلامی، محوریت کارهای فرهنگی در جهاد دانشگاهی فعالیتهای قرآنی است که این نهاد انقلابی نیز این مهم را سرلوحه امور خویش قرار داده است.
رستگار با اشاره به فعالیتهای خبرگزاریهاي ايكنا و ايسنا، گفت: تمام تلاش خبرگزاري ايكنا در استان فارس حفظ و ارتقا جايگاه شيراز بهعنوان سومين حرم اهل بيت(ع) است و در اين مسير ايكناي فارس موفق به كسب رتبه اول در تعداد اخبار توليدي، شده است.
وی با تأکید بر لزوم حمایتهای مالی از خبرگزاری ایکنا گفت: این خبرگزاری تنها خبرگزاری قرآنی جهان اسلام است که با بیش از 40 زبان زنده دنیا فعالیت میکند و در کشورهای مختلف دارای خبرنگاران خارجی و داخلی نیز است.
رئيس خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، به فعالیتهای اين خبرگزاري نيز اشاره تصريح كرد: براساس آمار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، ايسنا اولين خبرگزاري در تعداد رجوع به اخبار، گستردگي سوژهها و برداشت اخبار از سوي ديگر رسانههاي مكتوب است.
رستگار همچنین به سایر بخشهای جهاد دانشگاهی فارس با اشاره به فعالیتهای آموزشی جهاد دانشگاهی اشاره و خاطرنشان کرد: فعالیتهای آموزشی این نهاد به دو بخش کوتاهمدت و بلندمدت تقسیم شده است.
او با بيان انيكه اكنون حدود يك هزار و 500 دانشجو در رشتههاي مختلف در مركز آموزش علمي كاربردي جهاددانشگاهي فارس مشغول به تحصيل هستند، گفت: اين دانشجويان در مقاطع کاردانی و کارشناسی و در رشتههای کامپیوتر، الکترونیک، حسابداری مشغول به تحصيل هستند.
وی با بیان اینکه در بخش کوتاهمدت نیز فعالیتهای مختلفی در حال انجام است، گفت: برگزاری دورههای آموزش زبانهای مختلف، دورههای مورد نیاز در پيراپزشکی و دورههای ضمن خدمت کارکنان دولت از جمله فعالیتهای این بخش است.
رستگار خاطرنشان کرد: یکی از مباحثی که از سه سال قبل در حوزه آموزش دنبال کردیم، بخش گوهرسنگها بوده است.
وي با بيان اينكه تجارت گوهرسنگها در دنیا بعد از تجارت نفت و اسلحه، سومین تجارت پردرآمد است، گفت: ما در ایران 80 درصد سنگهای نیمه قیمتی را به لحاظ تنوع دارا هستیم، به راحتی میتوانیم از این تجارت جهت کارآفرینی و اشتغالزایی برای نسل جوان خود استفاده کنیم.
رستگار با اشاره به برگزاري دورههاي متفاوت در سطوح مختلف در زمينه گوهرسنگها، خواستار حمايت معنوي استاندار فارس از اين نهاد براي توسعه اين دورههاي تخصصي شد.
*
جهاددانشگاهي يكي از ظرفيتهاي ارزشمند نظام است
استاندار فارس گفت: نهاد جهاددانشگاهي از ظرفيتهاي ارزشمند در نظام اسلامي است كه در عرصههاي مختلف استفاده از اين ظرفيت، تاثيرگذار خواهد بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس دكتر سیدمحمد احمدی، استاندار فارس عصر دوشنبه 17 شهریور در دیدار با رئیس، معاونان و مدیران جهاد دانشگاهی توجه و گسترش فعالیتهای جهاد دانشگاهی را عامل توسعه تولیدات ایرانی و نمود عینی و عملی حمایت از تولید ملی دانست و گفت: پژوهشگران جهاد دانشگاهی تلاش کنند دستاوردهای تحقیقاتی را در زمینههای مختلف داشته باشند.
وی وضعیت استان فارس را در عرصه فعالیتهای این نهاد انقلابی مطلوب ارزیابی کرد و افزود: متأسفانه به دلیل کمبود اعتبارات بخشی از این فعالیتهای جهاد دانشگاهی فارس در حالت ایده مانده است.
احمدی با ابراز امیدواری از اینکه با فراگیری از ظرفیتهای این نهاد که در استان فارس است، وضعیت بهتر شود، افزود: لازم است که این نهاد یک مجموعه کامل از فعالیتهای خود در عرصههای مختلف را به ما ارائه دهد تا ما نیز در کارگروههای مختلف استان آن را مطرح کنیم و آنها را به فعلیت رسانیم.
استاندار فارس توجه و گسترش فعالیتهای جهاد دانشگاهی را عامل توسعه تولیدات ایرانی و نمود عینی و عملی حمایت از تولید ملی دانست و گفت: جهادگران و پژوهشگران جهاد دانشگاهی تلاش کنند و دستاوردهای تحقیقاتی را در زمینههای مختلف داشته باشند.
وی با بیان اینکه وظیفه است که از فعالیتهای خوبی که در استان فارس رخ میدهد، حمایت کنیم، گفت: بسیاری از فعالیتهای این نهاد، حمایت معنوی میطلبد که باید دستگاههای مختلف را ترغیب به همکاری با جهاد دانشگاهی کرد.
احمدی تأکید کرد: قول میدهیم که تا جایی که در توان داریم با جهاد دانشگاهی همکاری و کمک کنیم تا دستاوردهای این نهاد بینتیجه نماند بهویژه محصولات بیابانزدایی باید به تولید برسد و آنها را عملیاتی کنیم و از اعتبارات دستگاههای مختلف استفاده کنیم.
این مقام مسئول بر لزوم برگزاری نشستی با مسئولان نهادها و دستگاهها با جهاد دانشگاهی در استانداری فارس تأکید کرد و گفت: این نهاد میتواند با دستگاههای مختلف ارتباط برقرار کند تا از پراکندهکاری جلوگیری شود.
وی با اشاره به اینکه استان فارس یک استان کشاورزی است، گفت: این مسئله از گذشته وجود داشته است و اگر به صنعت آن نیز توجه میشد اکنون نقش این استان در صنعت ملی بسیار بیشتر بود.
استاندار فارس در پایان بر لزوم همکاری و همافزایی نهادها و دستگاههای مختلف استان فارس با جهاد دانشگاهی تأکید کرد و گفت: با تحقق این امر میتوانیم دستاوردهای مختلفی را ارائه دهیم.
*
احمدي عنوان كرد:
اجراي ناقص اصل 44 زمينهساز آشفتگي اقتصاد
استاندار فارس اجراي ناقص اصل 44 را يكي از عوامل مهم در بروز آشفتگي اقتصاد كشور طي سالهاي اخير دانست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، دكترسيدمحمد احمدي شامگاه دوشنبه 17 شهريور در نهمين جشنواره تعاونيهاي برتر استان فارس، گفت: ايجاد تعاوني و گسترش فعاليتهاي تعاوني، از عواملي است كه ميتواند زمينه اجراي كامل اصل 44 را فراهم كند.
استاندار فارس با يادآوري اينكه اقتصاد كشور بر دو پايه دولتي و خصوصي استوار شده است، گفت: تعاونيها بهنوعي اقتصاد بخش خصوصي محسوب ميشود، اما كارآمدتر و تاثيرگذارتر.
احمدي نقش دستگاههاي دولتي در توسعه فعاليتهاي اقتصادي بخش خصوصي خصوصا در حوزه تعاونيها، تصريح كرد: كشورهايي كه امروز در عرصه اقتصاد حرف براي گفتن دارند، عليرغم خصوصيسازي و فعاليت بخش خصوصي در اين عرصه، زيرساختهاي پولي و مالي توسط حاكميت مديريت و سياستگزاري ميشود.
استاندار فارس لزوم بررسي و انعكاس مشكلات و موانع موجود بر سرراه توسعه تعاونيها را يادآور و متذكر شد: فعالان اين بخش بايد براي رفع مشكلات و موانع، مسائل را به مسئولان منتقل كنند.
*
صادرات 2 ميليون دلاري صنايعدستي از فارس
مدير كل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان فارس گفت: طي سهماه اول سال 93 بالغ بر 2 ميليون دلار، كالاي صنايعدستي از استان فارس به كشورهاي مختلف صادر شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، مصيب اميري سهشنبه 18 شهريور در جمع خبرنگاران افزود: محصولات صنايعدستي صادر شده بيشتر شامل فرش، گليم، زيلو بوده است.
وي با بيان اينكه حجم اين صادرات حدود 76 تن بوده است، گفت: نيمي از اين حجم را فرش دستبافت به خود اختصاص داده است.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس کشورهای آلمان، فرانسه، رومانی، ژاپن، ترکیه، روسیه، قطر، امارات، عراق و تاجيکستان را مقصدهاي صادرات صنايعدستي اين استان ذكر و اضافه كرد: توسعه و رونق صنايعدستي ميتواند بخشي از مشكل اشتغال را در فارس مرتفع كند.
اميري خاطرنشان كرد: زمینه جهت اشتغال افراد در رشتههای مختلف صنایعدستی در استان فارسفراهم است و افراد علاقهمند ميتوانند با شركت در كلاسهاي آموزشي، حرفههاي مختلف را فراگرفته و براي خود و ديگران فرصت شغلي فراهم كنند.
مديركل ميراث فرهنگي فارس گفت: طي سه ماهه اول سال جاري حدود 500 هنرجو در دورهها و رشتههاي مختلف آموزش ديدهاند.
اميري گفت: اين هنرجويان در رشتههاي تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، سراجی سنتی، قلمزنی، پیکرتراشی، خاتم، نگارگری، ساخت سازهای سنتی، منبت سنتی، گلیمبافی، ريوار بافی، قلاب بافی، سرمه دوزی، مصنوعات چرمی، مشبک و سفال آموزش ديدهاند.
*
تربیت بدنی ابزار تک بعدی سند تحول بنیادین نیست
آغاز المپيادهاي درون مدرسهاي از 26 مهرماه در كشور
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: تربيتبدني ابزار تك بعدي سند تحول بنيادين نيست و در سند تحول بنیادین آموزش و پروش ساحتهای اعتقادی، زیستی، بدنی و زیباشناختی تعریف شده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس مهرزاد حمیدی شامگاه سهشنبه 18 شهريور در آیین اختتامیه بیست و ششمین دوره رقابتهای علمی تخصصی معلمان تربیت بدنی کشور و دهمین جشنواره الگوهای برتر تدریس درس تربیت بدنی در بخش زنان، با بیان اینکه امروز انسانهای تک ساحتی پاسخگوی نظام تربیتی ما نیستند، گفت: درس تربیت بدنی، بخش عملی تعلیم و تربیت است و معلمان آن به لحاظ سختی کار و فعالیت در سرما و گرما، معلم ترین معلمها هستند.
وی ادامه داد: برخی میگویند باید به درس تربیت بدنی توجه کرد؛ چرا که ساخت زیستی آن در سند تحول وجود دارد اما تربیت بدنی تنها پاسخگوی ساحت زیستی و بدنی نیست که ساحت اجتماعی و اخلاقی و دیگر ساحتهای تعلیم و تربیت را در قالب فعالیتهای حرکتی دانش آموزان در بر دارد.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه امروز انسانهای تک ساحتی پاسخگوی نظام تربیتی ما نیستند، خاطرنشان کرد: درس تربیت بدنی، بخش عملی تعلیم و تربیت است و معلمان آن به لحاظ سختی کار و فعالیت در سرما و گرما، معلم ترین معلمها هستند.
به گفته حمیدی، دانش آموزی که منش ورزشی به جانش بنشیند و شخصیت ورزشی پیدا کند، دروغ نمیگوید و آسیبهای اجتماعی را به خوبی تشخیص میدهد که به این جهت تربیت بدنی، ابزار تک بعدی سند تحول بنیادین نیست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دفتر کار معلم و نسبت دادن آن به دو رویداد رقابتهای علمی تخصصی معلمان تربیت بدنی کشور و الگوهای برتر تدریس این درس، عنوان کرد: الگوی برتر تدریس باید با حضور دانش آموزان دبیر برگزار شود که پیش از آن قراردادهای شرطی را یاد گرفته باشند.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با ابراز امیداوری از اینکه اگر قرار است این جشنواره در سال آینده ادامه پیدا کند باید دبیران در کنار دانش آموزان و در استان خود باشند، گفت: باید دفتر کار معلم به یک سوم حجم فعلی برسد و موضوعات این دفتر کاربردی تری شود و همچنین تنها مستند ارزشیابی دانش اموزان در حوزه تربیت بدنی در طول سال تلقی شود.
حمیدی در خصوص آزمونهای علمی تخصصی دبیران تربیت بدنی نیز خاطرنشان کرد: این آزمونها به عنوان آموزش ضمن خدمت برای دبیران تربیت بدنی تلقی میشود که باید در خصوص محتوای آن استانداردسازی مناسبی ایجاد شود؛ چرا که هم در امادگیهای جسمانی و مهارتی دبیران ورزش دخالت دارد و هم میتواند اطلاعات دبیران را به روز کند.
وی با بیان اینکه اساسنامه حقوقی و ملی فدراسیونهای دانش آموزی جهت هیأتهای ورزشی در حال طی مراحل اداری و قانونی است، تصریح کرد: از این پس هیأتهای ورزشی دانش آموزی در قالب تشکیلات نهاد عمومی غیر دولتی به پیش میرود.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش ضمن تشکر از برگزاری مطلوب آموزش و پرورش فارس در برگزاری این دوره از رقابتها، سطح اين دوره را در حد بينالمللي ارزيابي كرد.
حميدي با اشاره به اینکه امسال المپیادهای درون مدرسهای در سراسر کشور از 26 مهر تا دوم آبان ماه با حضور سه میلیون دانش آموز به مرحله اجرا گذاشته میشود، تأکید کرد: این المیپادها مینیاتوری از المپیک جهانی است که دبیر تربیت بدنی در مدرسه باید این پروژه بزرگ را سامان دهد*