دوشنبه 30 ارديبهشت 1392
توهین مروجین دروغین آزادی بیان به ادیان دیگر برخلاف اهداف عالیه بشری است
نماینده ارامنه شمال کشور از اهانتهای مروجین دروغین آزادی بیان به ادیان و نیز تبلیغات سیستماتیک ضد دینی انتقاد کرد و اینگونه اقدامات را برخلاف اهداف عالیه بشری در عرصه گفتوگو و دیالوگ دانست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، محمدرضا مجیدی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد یونسکو در «نشست علمی نقش یونسکو در گفتوگوهای بین فرهنگی» یکی از مهمترین رسالتهای یونسکو را تلاش برای ارتقای جایگاه گفتوگو در عرصه فرهنگها و ادیان در عین رعایت احترام به تنوع فرهنگها و عدم اهانت به ادیان دانست.
سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد یونسکو به عنوان رئیس گروه عدم تعهد در این سازمان در نشست علمی با عنوان «گفتوگوی بین فرهنگی در قرن بیست و یکم و نقش یونسکو» که در تاریخ 27/2/92 در چارچوب گروه عدم تعهد و به ابتکار نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد یونسکو در مقر این نهاد بینالمللی در پاریس برگزار شد، بر لزوم توجه به گفتوگوی بین فرهنگها و ادیان به عنوان یکی از مهمترین ابزار توسعه پایدار تاکید کرد و ارتقای گفتوگو در عرصه فرهنگ را یکی از مهمترین رسالتهای یونسکو عنوان کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش کشورمان در عرصه گفتوگوی بین فرهنگها و تمدنها و اشاعه فرهنگ گفتوگو در عرصه جهانی، ضرورت گفتوگوی اخلاق مند و توجه به تنوع فرهنگی را از پیش شرط های توفیق هرگونه گفتوگویی در این عرصه دانست.
در این نشست همچنین کارن خانلری، نماینده ارامنه شمال کشور در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و نیز عبدالله زاده، نماینده مردم طبس، فردوس، سرایان و بشرویه در مجلس نیز سخنانی را ایراد کردند.
عبدالله زاده در سخنان خود ضمن انتقاد از جریان یک سویه اطلاعات و اخبار در جهان امروز، این پدیده را ناشی از تمرکز امکانات سخت افزاری و فناوریهای نوین در کشورهای شمال دانست.
وی همچنین خواستار اقدام عملی و موثر جامعه جهانی به ویژه سازمانهای پیشرو در این عرصه مانند یونسکو برای رفع مشکلات و موانع بر سر راه جریان آزاد اطلاعات شد و بر لزوم تعهد و همکاری در این رابطه تاکید کرد.
وی در پایان اظهار داشت: یونسکو همواره مدافع و پشتیبان جریان آزاد اطلاعات و اخبار بوده و لذا باید برای کمک به کشورهای در حال توسعه برای دستیابی به تکنولوژیهای روزآمد ارتباطات و اطلاعات، ارتقای معیارهای اخلاق حرفهای در حوزه تولید و انتشار اخبار و رفع سانسور و دست کاری اخبار دیگر کشورها متعهد و ملتزم باشد.
همچنین خانلری، نماینده ارامنه شمال کشور در مجلس شورای اسلامی در سخنان خود با اشاره به اینکه بستر اصلی سیاسی و حقوقی موضوع گفتوگوی بین تمدنی و بین فرهنگی برای نخستین بار توسط جمهوری اسلامی ایران در مقابل نظریه «برخورد تمدنها» مطرح شد، به سابقه چند هزار ساله ایران در عرصه گفتوگوی ادیان و آزادی دینی اشاره کرد.
وی دستورات دینی منعکس شده در قرآن مجید در رابطه با خاستگاه مشترک ادیان توحیدی و اصل عدم تفاوت ماهوی بین پیامبران الهی را مورد اشاره قرار داد و ایران را کشوری دانست که با تکیه بر مبانی اخلاقی و حکومتی امام علی (ع) در روشهای مملکت داری به عدل، انصاف و تساهل دینی تعهد دارد.
خانلری همچنین به ثبت جهانی کلیساهای تاریخی ارمنیان در یونسکو توسط دولت ایران اشاره کرد و این اقدام را بهترین گواه در تعهد ایران به حفظ هویت فرهنگی و موجودیت اجتماعی اقلیتهای دینی دانست. وی در بخش پایانی سخنان خود به لزوم احترام به نمادهای دینی و قومی ملتها در هر گفتوگویی اشاره کرد و از اهانتهای مروجین دروغین آزادی بیان به ادیان و نیز تبلیغات سیستماتیک ضد دینی انتقاد کرد و اینگونه اقدامات را که به صورت هدفمند، بذر دشمنی و نفرت را به جای دوستی بین ملتها میکارند و به منازعه و چالش بین فرهنگها و ادیان دامن میزنند، برخلاف اهداف عالیه بشری در عرصه گفتوگو و دیالوگ دانست.
این نشست در دو بخش اصلی با عناوین: نقش رسانهها در گفتوگوهای بین فرهنگی و نقش ادیان در گفتوگوهای بین فرهنگی با شرکت تعداد زیادی از اندیشمندان، سیاستمداران، سفرا و نمایندگان کشورها و نیز اعضای دبیرخانه این سازمان در مقر یونسکو در پاریس برگزار شد.
از جمله سخنرانان دیگر این نشست میتوان به «میشل کولون»، روزنامه نگار مستقل بلژیکی، «طارق رمضان»، استاد دانشگاه آکسفورد؛ «روبرتو ساویو»، کارشناس ارشد بینالمللی رسانه و «میشل لو لونگ»، روحانی کاتولیک و متخصص گفتوگوهای اسلام و مسیحیت اشاره کرد.