عدم توجه اتحاديه اروپا به نقض حقوق مسلمانان
لئون موسوی، کارشناس امور ضدنژادپرستانه از منچستر انگلیس میگوید، دولتهای اروپایی باید امروز به خشونتهایی نگاه کنند که با آن مسلمانان قربانی میشوند.
موسوی در گفتوگو با شبکه پرس تی وی همچنین اظهار داشت که آن چه امروز برای دولتهای اروپایی ضروری است، ایجاد موازنه در نگاه به عوامل شکلگیری تروریسم است.
این کارشناس امور ضدنژادپرستانه تصریح کرد: "امروز ما در انگلیس کسانی را در بازداشت پلیس داریم که قصد خشونتورزی علیه مسلمانان را داشتهاند و خوشبختانه موفق به عملیات خشونت آمیز خود نشدند و دستگیر شدند؛ این نگرانی است که دولت ها باید داشته باشند، همان گونه که نگران خشونتهایی هستند که توسط اسلام گرایان تندرو انجام میگیرد."
موسوی افزود، "مسئله این است که دولتهای اروپایی کاملا بر روی مسئله تروریسم در میان مسلمانان متمرکز هستند درحالی که تروریسمی که از بخشی از مسلمانان تندرو شکل میگیرد به اقلیت بسیار کوچکی از مسلمانان نسبت داده می شود و نمیتوان آن ها را نماینده کل مسلمانان دانست."
وی خاطر نشان کرد که دولتهای اروپایی به این بخش بسیار کوچک مسلمانان به عنوان خاستگاه تروریسم نگاه میکنند و از این رو از خشونت های گروه های دست راستی و نئونازیستی امروزی غافل می مانند. به همین دلیل است که در سیاست اخیر ضدتروریستی که توسط دولت انگلیس اعلام شده و شامل اطلاعات وسیعی است، تنها به طور بسیار مختصر به خشونتهای گروه های دست راستی اشاره شده و عمده آن دستورالعمل ضدتروریستی بر اساس گروه القاعده است.
در حالی دولتهای اروپایی اعمال تروریستی راست افراطی اروپاییان را دستکم میگیرند که نتایج نظرسنجی تلفنی موسسه یورو بارومتر که از میان 4000 نفر از مسلمانان ساکن در کشورهای عضو اتحادیه اروپا در آذر 1389 انجام شده است، نشان از آن تبعیض علیه مسلمانان در جامعه اروپایی دارد.
79 درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی گفتند که حداقل یک بار در جامعه اروپایی مورد تبعیض قرار گرفتهاند و این در حالی است که تنها دوازده درصد از سوال شوندگان هرگز مورد تبعیض قرار نگرفته بودند.
اسلام ستیزی در اروپا و امریکا پس از حمله تروریستی یازده سپتامبر 2001 به برجهای دوقلوی تجارت جهانی در شهر نیویورک امریکا، افزایش چشمگیری داشته است.
پس از این حادثه، بسیاری از احزاب سیاسی و دولتهای اروپایی مواضعی علیه جامعه مسلمانان اتخاذ کردهاند.
دولت سوئیس سال 2010 پس از برپایی همهپرسی، ساخت مناره مساجد در این کشور اروپایی را ممنوع کرد.
در اقدامی دیگر، دولت فرانسه قانون منع استفاده از روبند اسلامی را برای زنان مسلمان تصویب کرد. این قانون از سال 2011 اجرایی خواهد شد.
در سال 2005، مطالعهای که از سوی مرکز نظارت اتحادیه اروپا بر نژادپرستی و بیگانهترسی انجام شد، حاکی از آن بود که مسلمانان اغلب در مواقعی که گزارشهای منفی یا گزینشی علیه آنها از طریق رسانهها پخش میشود، قربانی رفتارهای کلیشهای در جامعه اروپایی میشوند