پنجشنبه 18 آبان 1391
نشست هيئت امناي دفتر منطقه 7 با بزرگان و معتمدين شهر تبريز در رابطه با زلزله آذربایجان
لزوم مشارکت همگاني جهت برگزاري شايسته همايش وصله مهرباني
مشارکت همگاني مرهمي بر زخم زلزله زدگان
وجود امنيت در مناطق زلزله زده بزرگترين دغدغه تشکيلات قضائي

رئيس هيئت امناي منطقه 7 کميسيون حقوق بشراسلامي بر لزوم مشارکت همگاني جهت برگزاري شايسته همايش وصله مهرباني تاکيد نمود.
به گزارش روابط عمومي دفتر منطقه 7 کميسيون حقوق بشراسلامي ، حجت الاسلام والمسلمين مالک اژدر شريفي در نشست هيئت امناي اين دفتر با بزرگان و معتمدين شهر تبريز با اشاره به لزوم تدوام کمک هاي مردمي به مناطق زلزله زده ارسباران گفت: مشارکت همگاني مي تواند مرهمي بر زخم زلزله زدگان اين منطقه باشد.
وي با بيان اينکه لازم است کمک هاي مردمي به زلزله زدگان به طرز درستي هدايت شوند ادامه داد: در صورت عدم هدايت صحيح ، مي توان شاهد کمک رساني بيش از اندازه به يک منطقه و عدم وجود امکانات در منطقه اي ديگر بود.
رئيس هيئت امناي منطقه 7 کميسيون حقوق بشراسلامي با تشکر از اقدامات صورت گرفته توسط ستاد بشردوستانه حمايت از مناطق زلزله زده آذربايجان در طول سه ماه گذشته افزود: اقدامات بسيار خوبي در مناطق زلزله زده انجام پذيرفته است اما براي کمک رساني به مناطق و مردم عزيز زلزله زده بهترين راه ، هماهنگي و کمک از طريق هلال احمر بوده چرا که در غير اين صورت موجب نابساماني در امر کمک رساني شده و کالاهاي مورد نياز بصورت يکسان در مناطق مختلف توزيع نشده و موجب
ناراحتي برخي از عزيزان زلزله زده مي شود .
حجت الاسلام والمسلمين شريفي با تقدير ويژه از نيروهاي پليس و بسيج در خصوص ايجاد امنيت در مناطق و روستاهاي زلزله زده گفت : بزرگترين دغدغه براي تشکيلات قضائي در خصوص زلزله اخير وجود امنيت در اين مناطق بود که با همکاري بسيار خوب پليس و بسيج و حضور به موقع آنها از لحظه وقوع زلزله و استمرار اين حضور به صورت بسيار موثر در کنار مردم امنيت به شکل بسيار مطلوبي در اين مناطق تامين شده است حتي بر طبق آمار تعداد جرائم در اين مدت و پس از زلزله پايين آمده است و البته دراين قضيه اصالت و نجابت مردم آذربايجان نيز دخيل است .
رئيس کل دادگستري استان در پايان اين جلسه از شرکت کنندگان در جلسه و همچنين مردم عزيز، اصناف ، بازاريان ، پزشکان و . . . خواست که در اين همايش به شکل شايسته شرکت کنند و اگر در گذشته هم کمک هايي انجام داده اند باز هم در اين فرصت بدست آمده رضايت خدا را طلبيده و از اجر معنوي و اخروي اين کمک ها بهرمند شوند.
گفتني است در ادامه اين جلسه راه کارها و تمهيدات لازم در خصوص برگزاري هرچه باشکوه تر همايش وصله مهرباني بررسي شد و هر يک از شرکت کنندگان در جلسه که از مسئولين ادارات و سازمانها و NGO هاي مردم نهاد بودند نظرات خود را ارائه داده و مقرر شد که هريک بخشي از مسئوليت اين کار مهم را بر عهد بگيرند .
لزوم مشارکت خیرین و آحاد مردم براي شتاب بخشي کمک به آسیب دیدگان زلزله

دبیر ستادبشردوستانه حمایت از آسیب دیدگان زلزله آذربایجان شرقی بر لزوم مشارکت خیرین و آحاد مردم براي شتاب بخشي کمک به آسیب دیدگان زلزله تاکید نمود.
به گزارش روابط عمومي دفتر منطقه 7 کميسيون حقوق بشراسلامي ، حاج محمدرضا رضایی در نشست هيئت امناي اين دفتر با بزرگان و معتمدين شهر تبريز با اشاره به اينکه مشارکت مردم براي شتاب بخشي به بازسازی و امدادرسانی مناطق زلزله زده استان ضروري است افزود:: تجربه ثابت کرده است مشارکت مردم در کارهاي امداد و کمک رساني موجب تسريع امور و کاهش هزينه ها مي شود.
وي با اشاره به برگزاري همايش وصله مهربانی ابراز کرد: اين همايش موجب شناسايي ظرفيت هاي
استاني و استفاده بهينه از اين ظرفيت ها در راستاي کمک به مردم مناطق زلزله زده استان مي شود.
رضایی با بیان اینکه این همایش به همت کمیسیون حقوق بشراسلامی و با حمایت های ویژه رئیس کل دادگستری استان برگزار می شود افزود: تجربه هاي گذشته در ستاد جنگ تحمیلی نشان داده است که مي توان با بسیج مردمی به بهترين نحو از ظرفيت هاي مردم و خيرين براي تجميع کمک هاي مردمي و امداد رساني به مردم مناطق محروم و آسيب ديده استفاده نمود.
دبیر ستادبشردوستانه حمایت از آسیب دیدگان زلزله آذربایجان شرقی با اشاره به افتتاح حساب شماره ۵۰۰۱۰۵۴۱۰ بانک تجارت شعبه تبریز به نام ستادبشردوستانه حمایت از هموطنان آسیب دیده از زلزله آذربایجان افزود: همچنین سه انبار شامل دفترمنطقه ۷ کمیسیون حقوق بشراسلامی ، روزنامه مهدآزادی و انبار یخچالسازی جواهران جهت اخذ کمک های مردمی درنظر گرفته شده است.
اهداف برگزاري همايش مردمي براي زلزله زدگان ارسباران در تبريز تشريح شد:
تهيه جهيزيه براي جوانان مناطق زلزله زده آذربايجان شرقي

دبير همايش « وصله مهرباني » تهيه جهيزيه براي جوانان مناطق زلزله زده آذربايجان شرقي را يکي از اهداف اصلي برگزاري همايش مردمي براي زلزله زدگان ارسباران در تبريز دانست.
به گزارش روابط عمومي دفتر منطقه 7 کميسيون حقوق بشراسلامي ، نسرين پيرسمساري در نشست هيئت امناي اين دفتر با بزرگان و معتمدين شهر تبريز با اشاره به برگزاري همايش"خيرين مردمي" براي زلزله زدگان ارسباران با حضور 21 تشکل در تبريز اظهار داشت: اين همايش 24 آبان ماه جاري با حضور تشکل هاي مردمي اعم از هيئت هاي مذهبي استان، بازاريان شهر تبريز، نهادهاي دانش آموزي و دانشگاهي و همچنين خيرين استاني در محل تالار پتروشيمي برگزار خواهد شد.
مديرکل امور خانواده و بانوان استانداري آذربايجان شرقي با بيان اينکه در اين همايش تمام خيرين استاني تلاش خواهند کرد مايحتاج اوليه زندگي به خصوص لوازم خانگي مردم مناطق زلزله زده پس از اسکان در منزل هاي جديدشان را تامين کنند افزود: همچنين تهيه جهيزيه براي جواناني که در اين مناطق تشکيل خانواده داده و رسيدگي به وضعيت زنان سرپرست خانوار از ديگر اهدافي است که در اين همايش دنبال خواهدشد تا اينکه قبل از فرا رسيدن فصل زمستان شاهد آسودگي اين افراد در خانه هايشان باشيم.
وي با بيان اينکه خيرين از استانهاي شمالغرب کشور در اين همايش حضور مي يابند افزود: اميدوارم با کمک همه خيرين و فعالان حقوق بشراسلامي بتوانيم به وظيفه خويش در قبال مردم آسيب ديده از زلزله ارسباران جامه عمل پوشانيم.
حضور همه بازاريان ، بازرگانان و تجار آذربايجان شرقي در همايش وصله مهرباني
برنامه ريزي لازم براي هدايت کمک هاي مردمي به نيازمندان واقعي مناطق زلزله زده

دبير کارگروه توسعه اقتصادي شمالغرب کشور از حضور همه بازاريان ، بازرگانان و تجار آذربايجان شرقي در همايش وصله مهرباني خبر داد.
به گزارش روابط عمومي دفتر منطقه 7 کميسيون حقوق بشراسلامي ، مهندس صادق نجفي در نشست هيئت امناي اين دفتر با بزرگان و معتمدين شهر تبريز با اشاره به اينکه در راس هيئت هايي از مديران اين منطقه از مناطق زلزله زده استان بازديد و توصيه هاي لازم را براي امدادرساني به آسيب ديدگان و حضور منطقه آزاد ارس در مناطق زلزله زده صادر کرده است افزود: گروه هاي امداد و نجات سازمان منطقه آزاد ارس از بدو وقوع زلزله با تمام تجهيزات به اين مناطق اعزام شده و توانستند خدمات امدادي و پزشکي لازم را ارائه نمايند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری - صنعتی ارس همچنين از اعلام آمادگي و هماهنگي مجدد واحدها و بخش هاي مختلف اقتصادي و سرمايه گذاري و بازرگاني منطقه آزاد ارس براي کمک رساني به مردم آسيب ديده خبر داد و افزود: هماهنگیهای لازم با مجموعه اتاق بازرگانی جهت حضور همه بازاريان ، بازرگانان و تجار آذربايجان شرقي در همايش وصله مهرباني انجام پذیرفته است.
وی بر برنامه ريزي لازم براي هدايت کمک هاي مردمي به نيازمندان واقعي مناطق زلزله زده تاکید نموده و افزود: افزایش چند برابری جمعیت مناطق زلزله زده نبایستی ما را از کمک رسانی به آسیب دیدگان واقعی مغفول سازد.
امنيت مناطق زلزله زده بدون حضور ناجا محقق نمی شد
ارسال کمک یک میلیارد ریالی به مناطق زلزله زده ارسباران

معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي آذربايجان شرقي گفت: امنيت مناطق زلزله زده بدون حضور ناجا محقق نمی شد .
به گزارش روابط عمومي دفتر منطقه 7 کميسيون حقوق بشراسلامي ، سرهنگ صمد فرامرزی در نشست هيئت امناي اين دفتر با بزرگان و معتمدين شهر تبريز با اشاره به اينکه وجود امنيت در مناطق زلزله زده مرهون تلاش نیروهای مخلص ناجا بود افزود: با وقوع زلزله نيروي انتظامي استان با تمام استعداد در پاي کار حضور پيدا کرد تا از نظر تردد و کمک رساني در محورهاي مواصلاتي منتهي به مناطق زلزله زده مشکلي ايجاد نشود.
وي وظيفه اصلي ماموران ناجا در اين مناطق را تامين امنيت دانست و افزود: ولي با اين اوصاف ماموران ما در کنار نيروهاي امدادي به امداد رساني نيز مشغول هستند.
معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي آذربايجان شرقي با بیان اینکه خوشبختانه هم اکنون امنيت در کل مناطق زلزله زده برقرار شده و هيچ مشکلي از نظر امنیتی وجود ندارد افزود: ناجا همچنین در طول هفته گذشته با ارسال کمک های جنسی به ارزش یک میلیارد ریال به مناطق زلزله زده ارسباران در این امر خیر سهیم گردید.
12 هزار کارگاه قاليبافي از حادثه زلزله ، آسيب و خسارت ديده اند
مشکلات اشتغال بکار مجدد زلزله زدگان مدنظر قرار گیرد
ارائه تسهیلات ویژه به قالي بافان مناطق زلزله زده

دبیر کارگروه حفاظت و حمایت از میراث فرهنگی و گردشگری شمالغرب کشور گفت: مشکلات اشتغال بکار مجدد زلزله زدگان مدنظر ستاد بشردوستانه قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومي دفتر منطقه 7 کميسيون حقوق بشراسلامي ، مهندس تراب محمدی در نشست هيئت امناي اين دفتر با بزرگان و معتمدين شهر تبريز با اشاره به اينکه بیشتر اهالی مناطق زلزله زده با قالیبافی امرا معاش می کردند افزود: لازم است با توجه به اینکه با وقوع زلزله ، دار قالی و مصالح آن زیر آوار مانده و از بین رفته است و به تبع آن اشتغال این گروه به خطر افتاده است جهت اشتغال بکار مجدد زلزله زدگان چاره جویی شود.
وی با بیان اینکه در شهرستان هاي اهر، هريس و ورزقان ، 18 هزار کارگاه قالي بافي، ورني بافي، گليم و جاجيم وجود داشت که طبق برآوردهاي اوليه نزديک به 12 هزار کارگاه از حادثه تلخ زلزله آسيب و خسارت ديده اند خاطرنشان کرد: به محض آماده شدن نهايي محل اسکان زلزله زدگان، لازم است تسهيلات لازم براي اشتغال بکار قالیبافان در اين منطقه فراهم شود.
مهندس محمدی ، گليم و ورني را مهم ترين توليدات صنايع دستي روستاهاي زلزله زده آذربايجان شرقي عنوان کرد و گفت: راهاندازي مجدد اين کارگاهها منجر به رشد اقتصاد خانوادههاي زلزله زده ميشود.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي با بیان اینکه مناطق زلزله زده ارسباران بخش اعظمي از توليدات ورني، جاجيم و گليم استان و کشور را توليد مي کنند که بسياري از اين کارگاه ها بر اثر زلزله دچار خسارات فراوان شده اند گفت: بزودی تصميماتي مبني بر جبران آسيب ها و خسارات مالي وارد شده به هنرمندان اين رشته ها در مناطق زلزله زده اتخاذ خواهد شد.
مسئول برگزاری همایش ملی «مهر ایران، مرهم آذربایجان» ، برگزاری همایش هایی همچون وصله مهربانی در راستای حمایت از زلزله زدگان را لازم و ضروری توصیف نموده و افزود: سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر از محل کمکهای مردمی برای زلزلهزدگان آذربایجانشرقی اقدام به خرید لوازم منزل مورد احتیاج این افراد آسیب دیده کرده و برای 8000 خانوار وسایل زندگی همچون «فرش»، «گاز»، «یخچال» و «بخاری» تهیه نموده است.
لزوم بها دادن به امر مقاوم سازی در کشور

مدیر پیشین دفتر امور تحقیقات زلزله شناسی سازمان انرژی اتمی ایران گفت: برای پیشگیری از اثرات زلزله در کشور ، تنها بایستی به مقاوم سازی بها داد.
به گزارش روابط عمومي دفتر منطقه 7 کميسيون حقوق بشراسلامي ، مهندس سیدمسعود پیمان در نشست هيئت امناي اين دفتر با بزرگان و معتمدين شهر تبريز با اشاره به اينکه مسئولان بايد مقاوم سازي و بهينه سازي سازه ها را در اولويت اول قرار دهند چون زمين لرزه مردم را نمي كشد بلكه اين سازه هاي نامقاوم است كه مردم را مي كشد، افزود: گسل هاي منطقه به هر حال لرزه خيز هستند و باید تمهیدات لازم برای مقابله با آن اندیشیده شود.
دانش آموخته مرکز جهانی زلزله شناسی استراسبورگ فرانسه با بیان اینکه نبایستی احتمالات و فرضیات بد و ناگوار را به سطح جامعه بکشانیم افزود: وضعیت لرزه خیزی منطقه در 200 سال اخیر به صورتی در آمده که اجازه ذخیره شدن بیش از اندازه انرژی در لایه های زمین را نمی دهد.
وی با بیان اینکه در همین سال های اخیر در شبکه زلزله نگاری آذربایجان زلزله های متعدد روی داده است، افزود: شاید بتوان گفت زلزله های ضعیفی که ثبت می شوند نعمت و سپر بلا در این مناطق هستند.
مهندس پیمان با بیان اینکه باید در حوادث زلزله از كشور ژاپن درس گرفت افزود: چرا که زلزله بالای هشت ریشتر در این کشور با حداقل تلفات مواجه شد .
مدیر پیشین دفتر امور تحقیقات زلزله شناسی سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه باید قبول کرد که زلزله یک اتفاق طبیعی است و مشکل از ماست که در مقابل آن بی دفاع هستیم افزود: باید خصوصیات لرزه ای هر منطقه را شناخته و بر اساس آن ویژگی ها ساختمان ها را بنا کرد.
وي با بیان اینکه باید حوادث زلزله مسئولان را متوجه سازد که اصول و اساس ساختمان ها را در شهرسازی رعایت کنند افزود:
عضو هیئت امنای منطقه 7 کمیسیون حقوق بشراسلامی با بیان اینکه در مقایسه با زلزله های دیگر کشور ، اقدام دولت در ارسباران قابل تقدیر بود اظهار داشت: بنده در بیشتر زلزله های اتفاق افتاده در چهل سال گذشته کشور حضور داشته ام و بایستی بگویم برغم وجود برخی مشکلات و کم کاریها موجود در منطقه ، توجهات نسبت به زلزله های گذشته در حد قابل قبولی بوده است.
برگزاری گردهمایی هیئت های عزاداری حسینی در حمایت از آسیب دیدگان زلزله آذربایجان
حضور منسجم خیرین انجمن های 700 مسجد استان در همایش وصله مهربانی

مسئول حراست سازمان تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی از برگزاری گردهمایی هیئت های عزاداری حسینی در حمایت از آسیب دیدگان زلزله آذربایجان با همکاری کمیسیون حقوق بشراسلامی خبر داد.
به گزارش روابط عمومي دفتر منطقه 7 کميسيون حقوق بشراسلامي ، حاج حسن میلانی در نشست هيئت امناي اين دفتر با بزرگان و معتمدين شهر تبريز با اشاره به برگزاری این گردهمایی در پنجم محرم برابر با 30 آبان ماه در تالار مصلی تبریز گفت: در این گردهمایی حاج منصور ارضی و حاج سعید حدادیان دو تن از مداحان برجسته کشور حضور می یابند.
وی بر حضور منسجم خیرین انجمن های 700 مسجد استان در همایش وصله مهربانی تاکید نموده و افزود: امیدوارم با کمک هم بتوانیم آنچنانکه شایسته نام تبریز و آذربایجان شرقی می باشد در کمک به آسیب دیدگان زلزله توفیق کسب نماییم.
65 درصد واحدهاي مسکوني در منطقه بيدوام هستند
خشک شدن درياچه اروميه و افزايش زلزله در سطح منطقه
ارتباط فعاليت هاي مس سونگون با تداوم پس لرزه هاي ورزقان بررسي شود

دبير منطقه 7 کميسيون حقوق بشراسلامي گفت: كاهش آب سفره هاي زيرزميني نتيجه حفر غير مجاز چاه ها بوده است كه از نظر کارشناسان ، وقوع زلزله را در منطقه تشديد نموده است.
به گزارش روابط عمومي دفتر منطقه 7 کميسيون حقوق بشراسلامي مهندس وحيد کاظم زاده در حاشيه نشست هيئت امناي اين دفتر با بزرگان و معتمدين شهر تبريز در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به خشک شدن درياچه اروميه و کاهش آب سفره هاي زيرزميني در منطقه گفت: به باور کارشناسان زلزله ، اين مطلب مي تواند موجبات افزايش زلزله را فراهم سازد.
وي با بيان اينکه لازم است کارشناسان زلزله در مورد دلايل علمي تداوم پس لرزه هاي ورزقان نظر کارشناسي ارائه نمايند افزود: لازم است ارتباط فعاليت هاي مجتمع مس سونگون با وقوع زلزله و پس لرزه هاي منطقه ورزقان بررسي شود.
مهندس کاظم زاده با بيان اينکه براساس آمارهاي ارائه شده ، 65 درصد از مسکنهاي موجود در روستاها و شهرها جزو بيدوام و کمدوامها بوده و اسکلتسازي ندارند افزود: وجود اين خانه هاي بيدوام و کمدوام باعث شده است با حوادثي نظير زلزله حتي با ريشترهاي پايين تخريب شوند.
وي با بيان اينکه لازم است تا مقاومسازي واحدهاي مسکوني در اولويت قرار گيرد افزود: براي جلوگيري از فجايع زلزله لازم است تا مقاوم سازي جزو برنامههاي اولويت دار سياستگذاران در اين عرصه قرار گيرد.
دبير منطقه 7 کميسيون حقوق بشراسلامي با بيان اينکه برداشت بي رويه و غيرمجاز از چاه هاي کشاورزي باعث به هم خوردن تعادل آب هاي زيرزميني مي شود ادامه داد: پژوهشگران و محققين لازم است براي اين مشکل چاره جويي نمايند.
وي با اشاره به برگزاري اولين همايش خيرين شمالغرب کشور جهت حمايت از آسيب ديدگان زلزله ارسباران افزود: با همه مشکلات موجود در مناطق زلزله زده به لحاظ نزديکي به فصل سرما و زمستان لازم است نهضتي فراگير درگير شود تا در کمترين فرصت ، روستاهاي ويران شده به نحو مطلوب بازسازي شود و بازماندگان حوادث مذکور بتوانند بار ديگر در عرصه کار و فعاليت توليدي جامعه بدرخشند.





